Naturalis in Leiden

Terug 

Naturalis

Leiden, Zuid-Holland | Museum & Exposities
Naturalis in Leiden, Zuid-Holland
Reviews (5)
Meld een fout
Bent u werkzaam bij deze locatie?
Agenda toevoegen
Pagina wijzigen
Statistieken
Bewaren in Mijn Uitjes
 vindt dit leuk
(26 stemmen)
81%
Stem nu ook
Museum Naturalis in Leiden bevat meer dan 10.000 stenen, fossielen, planten en echte dieren. Deze bijzondere collectie is ontstaan door het eeuwenlang verzamelen vanuit de hele wereld. In het museum zie je de samenhang tussen de aarde en het leven hier op aarde.

Een bezoek aan Naturalis is een spannende belevenis. Voor kinderen is er veel te zien en te leren over van alles wat op aarde leeft en geleefd heeft. Naast de vaste tentoonstelling zijn er wisselexposities om de zeer uitgebreide collectie te kunnen laten zien.

Openingstijden 2016

Het gehele jaar: dagelijks van 10.00 - 17.00 uur

Gesloten op Koningsdag, 3 oktober en 1e Kerstdag.

Openingstijden 2017

Gesloten op 27 april, 3 oktober en 25 december.

Prijzen

Entreeprijzen 2016
Kinderen t/m 3 jaar: gratis
4 t/m 17 jaar: € 9,00
Vanaf 18 jaar: € 12,00

CJP vanaf 13 jaar: € 1,00 korting
Museumkaart: gratis
Groepsbezoek: vanaf 10 personen, niet in combinatie met andere kortingen € 1.00 korting p.p.
Parkeermunt parkeerterrein Naturalis: € 5,00 (in combinatie met toegangskaart museum)

Bezoekersinformatie

Naturalis
Darwinweg 2
2333 CR  Leiden
Telefoon: 071-7519600

Naar de website
Toon locatie op kaart
Beoordeel Naturalis

Uitjes in de buurt

Beoordelingen van Naturalis

5 reviews | Schrijf een review 
r. spaans uit Bodegraven schreef op 10 november 2015
Zeer interessant voor jong en oud. Zijn samen met onze kinderen van 7 en 4 geweest en zij keken hun ogen uit. De dino''s en andere dieren die zij hebben zeer indrukwekkend en leerzaam. Een echte aanrader.
F. Horstmeier uit Maasland schreef op 9 november 2012
Anne (5 jaar) heeft met veel plezier het museum Naturalis in de hefstvakantie bezocht. Het thema was: Zintuigen. Het leukste vond Anne om als bij naar bepaalde bloemen te "vliegen" en daar de honing op te "zuigen".
Toos van den Boogaard uit Gorinchem schreef op 31 januari 2012
Heel mooi en leuk museum voor zowel volwassenen als kinderen. Je hoeft je geen moment te vervelen en je kan hier een hele dag bezig zijn, zo groot is het. Veel mooie mineralen en opgezette beesten.
R. Lauwerijssens uit Veghel schreef op 4 januari 2012
Schitterend museum voor jong en oud. We zijn er bijna heel de dag mee bezig geweest om alles te bekijken. Van de grootste prehistorische dieren tot de kleinste insecten. Daarna nog even de gezellige binnenstad van Leiden bezocht. Een mooie vakantiedag.
Sylvia Spek uit Driel schreef op 4 augustus 2010
Naturalis is een museum waar je beslist naar terug wilt: zowel voor volwassene als voor kind en jongere is hier bijzonder veel te zien, te doen, te beleven en te leren. Het museum is verdeeld over twee gebouwen die door een soort loopbrug over de weg met elkaar in verbinding staan. Het eerste en oudste gebouw oogt in eerste instantie als een stoffig museum met in grote vitrines en lades opgezette vogeltjes. Steek je echter over naar het andere gebouw dan wacht je een grote verrassing. Dit gebouw bestaat uit diverse etages met veel licht, ruimte en doorkijkjes naar lagere etages. Vanuit de prehistorie tot aan de hedendaagse tijd kun je in vogelvlucht de ontwikkeling van plant, dier en mineraal bekijken. Dit is erg mooi opgezet en boeit op elke leeftijd. De bovenste etage is veelal thematisch ingericht en interactief van opzet. Je bent in dit museum niet snel uitgekeken en beslist niet in een uurtje klaar. Het is een uitje waar je best een flink dagdeel voor kunt uittrekken.

Anderen bekeken ook

Jij bekijkt nu
Bezoekers die dit bekeken, keken ook naar:
Copyright 2016 Uitzinnig.nl/intris - Alle rechten voorbehouden