Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Muzikaal spektakel in Grote Kerk Kapelle

Zaterdag 14 mei 2022 | Hervormde kerk | Kapelle
Bekende en minder bekende klassieke muziekstukken worden letterlijk nieuw leven ingeblazen door het Sweelinck Koperkwintet. Dit zijn studenten van de conservatoria van Utrecht, Groningen, Maastricht, Amsterdam en Den Haag die elkaar kennen van de nationale jeugd- en studentenorkesten. Voor dit bijzondere concert zal het vijftal de samenwerking aangaan met slagwerker Jarick Bruinsma en Mark Christiaanse, de vaste organist van de Hervormde kerk in Kapelle.

Een veelzijdig programma zal de aanwezigen meenemen in uitbundige vreugde waarbij alle instrumenten meedoen, langs ingetogen solowerken en fijnzinnig zingende blazers. De muziek komt van grote componisten zoals Bruckner, Bach, Wagner en Praetorius. De bewerkingen van deze muziek voor het instrumentarium van dit concert is voor een deel gedaan door de muzikanten zelf.

En er is meer: het ensemble zal ook een gloednieuwe compositie in première brengen! In opdracht van de stichting Bätz-Witte Concerts Kapelle heeft de Nederlands-Noorse componist Hans Blok een muziekstuk geschreven met een hoofdrol voor ons harmonium, samen met het koperkwintet. Het is een werk geworden met invloeden van Tibetaanse volksmuziek, met imitaties van traditionele instrumenten als de sheng en waarin de trombone klinkt als een zingende monnik. Kortom, een stuk wat ons in volstrekt nieuwe sferen zal brengen.

Dat is ook wat het hele programma belooft te doen, en wat de jongjonge muzikanten graag willen: ons hart en hoofd raken met mooie muziek.


Aanvangstijden

Zaterdag 14 mei 2022: 16:00 uur
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Volwassene: € 15,00
Student: € 7,50
Tot 18 jaar: gratis toegang.
 

Bezoekersinformatie

Hervormde kerk
Kerkplein 4
4421 AB Kapelle (Zeeland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *






Laat dit leeg:

Ook interessant

  • Orgelsoloconcert door Mark Christiaanse
    Optreden in Kapelle .. »
    25 mei
  • Die Dinge singen
    Bijzonder concert met wereldpremière .. »
    18 mei
  • Northern Lights
    Prachtige kooravond in Noorse sferen .. »
    1 juni
Zet alvast in je agenda