Activiteiten, evenementen of een dagje uit in Haelen

Kies de gewenste categorie   
Er op uit in Haelen
Wandelen en fietsen in de omgeving van Haelen:
Keversbroek
Keversbroek is een natuurgebied ten noordwesten van Baexem en is rijk aan vlindersoorten. Geniet van de hooilandjes en schaduwrijke populieren- en moerasbossen. En vergeet je vlinderboekje niet!
Deelgebieden | Natuurmonumenten
De Maasvallei is zo'n uitgestrekt gebied, dat we verschillende deelgebieden onderscheiden. Deze kleine natuurgebieden hebben elk hun eigen karakter en historie. Je vindt gevarieerde natuur en verschillende mogelijkheden om te recreeren in natuurgebieden Koningssteen, Molenplas en Meggelveld.Ooit was Koningssteen een grindeiland in de snelstromende Maas. Een deel van het grind is in de jaren 50 gewonnen, de grindputten zijn opnieuw gevuld. Nu is Koningssteen een schiereiland van ruim 50 hectare met prachtige natuur.Koningssteen is een van de eerste natuurontwikkelingsgebieden langs de Maas. De Konikpaarden en Gallowayrunderen van
Uffelse Beek
In het kleinschalige landschap van de Uffelse beek voelt de steenuil zich thuis. Op de percelen langs de beek groeien bijzondere planten en mooie vlindersoorten. Vergeet je verrekijker niet!
 
Dichtstbijzijnde uitjes in de omgeving van Haelen
 
Meer dagje uit tips in Haelen

Copyright 2019 Uitzinnig.nl/intris - Alle rechten voorbehouden
Bekijk ook de UITagenda van de regio Haelen »