Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Sylvia Huang viool met het GoYa Quartet Amsterdam

Zondag 4 september 2022 | Arionhotel | Vlissingen
De Belgische topvioliste Sylvia Huang is een nieuw jong talent op ons podium. In 2019 werd ze laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd en won de Prix Musiq’3 du Public en de Canvas-Klara Prijs. Ze kreeg daarnaast de Caecilia-prijs voor Jonge Musicus van het Jaar 2019 uitgereikt door de Belgische Muziekpers en werd geprezen voor haar “ware lyriek en ontroerende muzikaliteit, haar eenvoud en sensibiliteit”, en haar “zeer gevarieerd kleurenpalet”. Ze richtte in 2014 het GoYa Quartet Amsterdam op waarmee in 2015 de prestigieuze Prix de Salon werd gewonnen. Deze topmusici uit 4 windstreken worden verbonden door hun passie voor kamermuziek en het spelen in het wereldberoemde Koninklijk Concertgebouworkest.
The String Quartet No. 7 Op.59 no 1 is het eerste van de drie aan graaf Rasumovsky opgedragen kwartetten uit Beethovens middenperiode. Dit kwartet vereist een sterk uitgebreid technisch repertoire en wijkt qua stijl af van zijn eerdere kwartetten. Deze compositie verbindt met een warme en weldadige grootsheid.
Ravel droeg zijn Strijkkwartet in F op aan zijn geliefde leermeester Gabriel Fauré. Alhoewel de reacties wisselend waren en Ravel nog niet tevreden meende Debussy dat er geen noot veranderd moest worden. In dit vroege werk komt Ravels gevoel voor bijzondere klankkleuren naar voren welke eveneens zijn geïnspireerd door de in Parijs bekende Javaanse gamelan. Luister vooral naar de motieven van het openingsdeel welke in andere delen terug keren.


Aanvangstijden

Zondag 4 september 2022: 11:30 uur
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Reguliere kaarten kosten € 15,00
Studenten € 7,00.
 

Bezoekersinformatie

Arionhotel
Boulevard Bankert 266
4382 AC Vlissingen (Zeeland)


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *






Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda