Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Ein Deutsches Requiem

Vrijdag 4 november 2022 | Oude Kerk | Zeist
Dutch Baroque voert 4 november het troostrijke werk Ein Deutsches Requiem voor koor en vierhandig piano - de Londense versie uit 1871 - van Johannes Brahms uit. Onder leiding van dirigent Gerard de Wit treden het Dutch Baroque Vocal Consort, sopraan Marjon Strijk, bariton Joris van Baar en pianisten-duo Wouter Harbers en Boudewijn Zwart.

In 1869 beleefde Ein Deutsches Requiem van Johannes Brahms zijn première: een 70 minuten durend meesterwerk in 7 delen voor koor, solisten en symfonieorkest. Met dit omvangrijke werk vestigde de klavierleeuw Brahms zijn naam definitief in de muziekwereld. Op verzoek van zijn Engelse uitgever bewerkte Johannes Brahms zijn indrukwekkende compositie Ein deutsches Requiem voor kamerkoor en vierhandig piano: de zogenaamde Londense versie uit 1871.

Deze kamermuziekversie past Dutch Baroque. Gerard de Wit over dit concert: “Oude muziek is tegenwoordig een verzamelnaam van muziek uit de middeleeuwen, de renaissance en de barok. Het requiem van Brahms ligt qua inhoud en compositiestijl duidelijk in het verlengde daarvan, met voorgangers als Heinrich Schütz (Deutsche Begräbnis-Missa) en Bach (Actus Tragicus). Het requiem betreft geen dodenmis, maar troostmuziek voor hen die treuren over verloren geliefden: Selig sind die Toten! Ik kijk er naar uit deze prachtige en troostrijke muziek te laten klinken.” Tevens voeren de pianisten Wouter Harbers en Boudewijn Zwart Fantasie in f-mineur D.940 van Franz Schubert uit.


Aanvangstijden

Vrijdag 4 november 2022: 19:30 uur

19:30 uur - inleiding
20:00 uur - concert.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar het concert. Scholieren en studenten t/m 25 jaar betalen € 5 en volwassenen € 25. Let op: Aan de deur betaalt men per ticket € 5 extra. De inleidingen zijn gratis.
 

Bezoekersinformatie

Oude Kerk
1e Dorpsstraat 1
3701 HC Zeist (Utrecht)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *






Laat dit leeg:

Ook interessant

  • Wiener Maiblumen - Ciconia met Lennek...
    Een programma vol liederen en instrumentale gedichten, met teksten uit de Weense fin de siècle .. »
    25 april
  • Rosa Spier Huis Anna Stibbezaal
    De concert-/theaterzaal van het Rosa Spier Huis biedt een podium aan bewoners en bekende professione .. »
  • De Gelderlandfabriek
    Dé culturele hotspot van de Betuwe .. »
Zet alvast in je agenda