Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Claudio Monteverdi Selva morale et spirituale

Zondag 12 maart 2023 | Petrus en Pauluskerk | Loppersum
Capella Groningen: Monteverdi, Selva morale et spirituale

De San Marco in Venetië is niet alleen een van de mooiste kerken ter wereld, maar was ook eeuwenlang een belangrijk muzikaal centrum. Claudio Monteverdi (1567 - 1643) werkte hier ruim dertig jaar als kapelmeester. Aan het einde van zijn loopbaan publiceerde Monteverdi een bundel met hoogtepunten uit zijn kerkelijke composities getiteld Selva morale et spirituale, moreel en spiritueel woud. Daarbij verwijst woud waarschijnlijk naar de kleurrijke verscheidenheid aan werken: in oude en nieuwe stijl, voor grote en kleine bezetting en geschikt voor allerlei momenten in het kerkelijk jaar. De Selva morale et spirituale is tegenwoordig minder bekend dan Monteverdi's Mariavespers, maar zou niet minder bemind hoeven zijn. Met een verfrissende afwisseling tussen imposante tutti's en levendige solopassages en met een heldere en expressieve harmonische taal toont de verzameling Monteverdi op zijn best.

Capella Groningen zingt o.l.v. Vaste dirigent Merlijn Wackers delen uit de Selva morale et spirituale. In het programma staan concertante psalmcomposities centraal, waaronder het beroemde Beatus vir. Daarnaast klinkt het uitgebreide achtstemmige Magnificat. Deze stukken worden omlijst met delen uit de Missa da Capella in de oude polyfone stijl en het feestelijke zevenstemmige Gloria. Capella Groningen wordt in dit concert bijgestaan door vocale solisten en door musici uit het Margaretha Consort.


Aanvangstijden

Zondag 12 maart 2023: 15:00 uur
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Toegang: aan de zaal € 20,00 / voorverkoop € 18,00 / tot 18 jaar en studenten (collegekaart) € 5,00 / jonger dan 12 jaar gratis.
 

Bezoekersinformatie

Petrus en Pauluskerk
Kerkpad 1
9919 HG Loppersum (Groningen)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *






Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda