Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Expositie van Collin de Bruin en Conny Muilwijk

29 mei t/m 21 juli 2021 | Inter Art | Emmen
Expositie van collages met knipgedichten, schilderijen met tempera en bladgoud, en glaskunst.

Collin de Bruin geeft al 35 jaar les als kunstdocent op een middelbare school. Daarnaast werkt hij nu drie dagen per week in zijn atelier. Vorig jaar vond hij een manier waarop hij het beeldende met het schrijven kon combineren: collages. Hij zoekt in oude boeken naar woorden die hem raken en die worden een gedicht. “Het gedicht geeft een gevoelsrichting, maar ik wil niet te veel invullen. Daarna zoek ik naar afbeeldingen die passen bij het karakter van de tekst. Die zoek ik intuïtief, maar zeker niet willekeurig. Ik kan bij elk onderdeel van het werk vertellen waarom ik dat deel heb gekozen”. Het resultaat is een prachtige serie collages met knipgedichten die je raken.

Naast de collages laat Collin schilderijen zien die hij gemaakt heeft met tempera en bladgoud. Tempera is een oude verfsoort die alle kunstschilders lang geleden zelf maakten met eigeel en pigment, toen er nog geen olieverf bestond.

Van Conny Muilwijk zijn er kleurige schalen en sieraden (kettinghangers en oorbellen) van glas te zien. Conny is van jongs af aan geïnteresseerd in kunst en techniek. Zij heeft gemerkt dat haar scheppingsdrang het beste tot haar recht komt als ze gebruik maakt van moderne technieken, leidend tot abstracte werken.

De exposities bij Inter Art worden georganiseerd door Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum. De werkstukken zijn eerder te zien geweest bij Galerie Beeldbrengers.


Aanvangstijden

29 mei t/m 21 juli 2021: 00:00 uur

Inter Art keukens, badkamers en meer is open van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Inter Art
Oosterbracht 22
7821 CJ Emmen (Drenthe)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *






Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda