Tips

Expositie Trouw aan zijn palet - Harry Koolen

Uitagenda > Tentoonstellingsagenda > Limburg
bewaar
Museum Valkenburg presenteert in de Charles Eijckzaal een tentoonstelling van het werk van de in Meerssen geboren kunstschilder Harry Koolen. Er zijn werken te zien uit museum- en particuliere collecties.

Koolen was een tijdgenoot en vriend van Charles Eijck en beiden startten hun schilderscarrière op jonge leeftijd. Eijck en Koolen vertrokken samen naar Amsterdam om daar te studeren aan de Rijksacademie.

Op zestienjarige leeftijd vertrok Koolen naar Amsterdam om te studeren. Hij werd echter niet toegelaten tot de academie omdat hij te jong was. Daarom voorzag hij met allerlei baantjes in zijn levensonderhoud tot hij in 1922 alsnog werd toegelaten. In 1929 ontving hij de Thèrese Schwartze-prijs, een prijs voor kunstenaars onder de 35 jaar, met een portret van zijn collega en vriend Hubert Levigne. Aan de prijs was een aardig geldbedrag verbonden maar vooral de publiciteit leidde tot veel opdrachten voor het vervaardigen van portretten. In die periode exposeerde hij in binnen- en buitenland.

Harry Koolen vestigde zijn reputatie vooral als schilder van portretten. Hij portretteerde onder andere Koningin Juliana, burgemeester Michiels van Kessenich van Maastricht, bisschoppen in opdracht van het Bisdom Roermond en directeuren van Staatsmijnen. In een tijd waarin het Expressionisme en Kubisme hoogtij vierden koos Koolen voor een realistische schilderstijl. Hij zei hierover: “Ik heb een té sterke eigen aard om veel concessies te doen aangaande de algemeen gangbare opvattin.


Aanvangstijden

5 juni t/m 15 augustus 2021

Woensdag t/m Zondag: 13:00 - 16:30 uur
I.v.m. landelijke maatregelen om de verspreiding van COVID-19 te beperken dienen bezoekers vooraf een reservering te maken. Dit kan via onze website.

Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Prijzen

€ 6,00 p.p.
Museumkaart, begunstigerskaart, ICOMkaart en vriendenpas geldig
Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding: gratis.
 

Bezoekersinformatie

Museum Valkenburg
Grotestraat Centrum 31
6301 CW Valkenburg (Limburg)
Meer informatie »

Meer uittips als deze?


Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Schilderkunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:
Uitgelicht

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Valkenburg

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.
 
Coronavirus (COVID-19) maatregelen op dit moment »