Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Ingrid van Wamel in De Wandelgangen Hilvarenbeek

Zondag 25 september 2022 | De Wandelgangen | Hilvarenbeek
Op zondag 4 september heropent De Wandelgangen, Vrijthof 9 in Hilvarenbeek, weer haar deuren en start met een expositie met schilderijen van Ingrid van Wamel.
Ingrid van Wamel verkende afgelopen jaren haar omgeving tijdens wandelingen in de natuur met nog meer oog op detail. Wat haar opviel waren de dieren, vooral de vogels. In haar atelier was zij bezig met portretschilderkunst. Jaren geleden ontstonden deze portretten uit abstracte vormen, die in de loop der tijd figuren zijn geworden. In de afgelopen twee jaar keerden de afbeeldingen in de richting van realistische voorstellingen. Af en toe kijken de gezichten ons zelfverzekerd recht aan. De thematiek bleef dezelfde, maar de techniek en de algehele uitstraling is nu anders: gedetailleerder en kleurrijker. Van Wamel’s werken uit de nieuwste serie kunnen wij zien als korte verhalen die allemaal eindigen met een vragende zin. Eén van deze is ietwat ongewoon: het stelt een zittende vrouw voor, gevangen in het net van Arabisch ogende patronen, met een eend op haar schoot. Dat schilderij kan als metafoor voor dit moment in de tijd gezien worden: de mensheid bevindt zich gevangen in een net van allerlei heftige gebeurtenissen en de natuur is ons letterlijk in de schoot geworpen om te troosten. En wat nu?.


Aanvangstijden

Zondag 25 september 2022

Deze Wandelgangen-expositie is te zien op zondag 4, 11, 18 en 25 september van 14.00 tot 17.00 uur.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

De Wandelgangen
Vrijthof 9
5081 CA Hilvarenbeek (Noord-Brabant)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Schilderkunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda