Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Strijdvaardig - activisme gefotografeerd

1 september t/m 23 oktober 2022 | Kunstgarage Franx | Zoetermeer
bewaar
Activisme is van alle tijden en tegelijkertijd actueler dan ooit. Kunstgarage Franx brengt met de nieuwe expositie ‘Strijdvaardig – activisme gefotografeerd’ een gevarieerd scala aan foto’s die op hun eigen manier een actueel protest laten zien. Onder meer de oorlog in Oekraïne, de zondagprotesten in Belarus, de zeespiegelstijging en de klimaatverandering vormen het onderwerp in de reportages van fotografen Remco Koers, Henri Blommers, Sanne Derks en Joris van Gennip.

De expositie bij kunstgarage Franx toont verder recente nieuwsfoto’s van het boerenprotest, het woonbeleid en de coronamaatregelen, maar ook van demonstraties van Black Lives Matter en Extinction Rebellion. Fotografen Owen O’Brien, Joris van Gennip, Nico Garstman, Eva Plevier, Charles M. Vella en Remco Koers legden dit activisme op de gevoelige plaat vast.

De beelden verrassen, raken en zetten de kijker aan tot nadenken. Tegelijkertijd roept het ook de vraag op wat de rol van de fotograaf is: in hoeverre zijn de beelden zelf ook een uiting van activisme?

‘Strijdvaardig’ is te zien t/m 23 oktober 2022 bij Kunstgarage Franx Zoetermeer. Tegelijkertijd is ook de expositie ‘Lijden’ te zien van Syrisch kunstenaar Adnan Alloush.


Aanvangstijden

1 september t/m 23 oktober 2022: 11:00 uur

Kunstgarage Franx is te bezoeken van dinsdag tot en met zondag, telkens van 11.00 tot 17.00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Kunstgarage Franx
Vlamingstraat 1
2712 BZ Zoetermeer (Zuid-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda