Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Ans Lemmens - Target

Museum Valkenburg presenteert van 15 januari t/m 2 april 2023 in de bovenzaal van het museum de expositie ‘Target’ van Ans Lemmens. Ans is geboren in Valkenburg (1954) en opgeleid in ‘Monumentale Vormgeving’ aan de Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten in Maastricht. Na haar opleiding aan de Stadsacademie was Ans betrokken bij diverse restauratie opdrachten. Onder andere bij de plafondschilderingen van Chateau Sint Gerlach in Zuid-Limburg.

Ans Lemmens houdt met haar schilderijen emoties en herinneringen vast die doorgaans snel en ongemerkt voorbijgaan. Ze maakt schilderijen in olieverf op doek met een grote diversiteit in onderwerpen en thema’s. Haar persoonlijke stijl is gaandeweg veranderd van een losse, lyrische stijl naar strak gekaderde vormen. Ans ontleent haar beelden aan de stortvloed van woorden en beelden die we in de media dagelijks ondergaan en probeert die vervolgens te ordenen en inzichtelijk te maken.

Twee thema’s zijn bepalend voor haar werk: tijd en vrouwen. Het leven van vrouwen wordt veelal bepaald door de omstandigheden en de tijd waarin ze leven. Haar portretten van vrouwen zijn als het ware zelfportretten van de vrouwelijke soort. Meestal met een nogal harde contour alsof ze uitgesneden zijn en geplaatst voor een achtergrond met nauwkeurig uitgevoerde decoratieve patronen. Decoratie en mens in een artistieke verstrengeling die een duidelijke eenheid vormt. In contrast hiermee staan haar weidse landschappen die een diepe stilte oproepen.


Aanvangstijden

15 januari t/m 2 april 2023: 13:00 uur

dinsdag t/m zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

volwassenen € 8,00, kinderen tot 12 jr gratis, museumkaart geldig.
 

Bezoekersinformatie

Museum Valkenburg
Grote Straat 31
6301 CW Valkenburg (Limburg)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Schilderkunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *






Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda