Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Lezing door pastoor Marcus Vankan Leven met Goden

Maandag 3 oktober 2022 | Ontmoetingscentrum Protestantse Gemeente Roermond | Roermond
Hoe gedeelde mythen en rituelen samenlevingen hebben gevormd. Naar aanleiding van een boek van Neil MacGregor, Leven met Goden.

Een van de meest wezenlijke aspecten van het menselijk bestaan is dat elke gemeenschap een aantal overtuigingen deelt: een geloof, een ideologie, een religie. Deze overtuigingen zijn een fundamenteel onderdeel van een gedeelde identiteit. Ze hebben de unieke kracht om ons te definiëren - en te verdelen - en zijn in een groot deel van de wereld in politieke zin een drijvende kracht. In onze hele geschiedenis zijn deze overtuigingen meestal religieus van aard geweest.
Dit boek beschrijft geen godsdienstgeschiedenis en is ook zeker geen betoog vóór of tegen een bepaald geloof. Het gaat over de verhalen die onze levens vormgeven en over de verschillende manieren waarop samenlevingen hun plaats in de wereld voorstellen.

Neil MacGregor is kunsthistoricus en voormalig directeur van het British Museum. Hij bespreekt in dit boek objecten, plaatsen en menselijke activiteiten over de hele wereld en door de eeuwen heen om hiermee inzicht te krijgen wat een gedeeld geloof voor een gemeenschap of een staat betekent, hoe dat geloof de relatie tussen individu en staat beïnvloedt en welke bijdrage het heeft geleverd aan wie wij zijn.


Aanvangstijden

Maandag 3 oktober 2022: 19:30 uur
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de voorstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Ontmoetingscentrum Protestantse Gemeente Roermond
Minderbroedssingel 15f
6041 KG Roermond (Limburg)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Theater | Lezing

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *






Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda