Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Lezing De vergeten stad

Woensdag 5 oktober 2022 | Rijksmuseum van Oudheden | Leiden
Tom Buijtendorp presenteert zijn nieuwe non fictie boek over het een lang vergeten Romeinse stad in Zuid-Holland. Hij neemt u mee naar het Forum Hadriani en het Rome van Hadrianus. Aangevuld met oude bronnen zoals de Vitruviusmens, biedt 'De vergeten stad' een tijdreis naar een andere, wonderlijke wereld. Het is een spannend avontuur waarin Buijtendorp op fascinerende wijze Romeinse archeologie en filosofie combineert. Een reis die uitnodigt na te denken over ons eigen leven en geluk. Lang was de onlangs als Unesco Werelderfgoed erkende stad Forum Hadriani bij Voorburg een vergeten stad. De herontdekking bracht het volgende mysterie met zich mee: terwijl keizer Trajanus zijn Forum Traiani in hartje Rome bouwde, stichtte opvolger Hadrianus zijn even grote Forum Hadriani in een verre uithoek en gaf hij het stadsplan een mysterieuze draai. Waarom? Na uitwerking van de oude opgravingsgegevens waarop hij promoveerde, gaat Tom Buijtendorp in dit boek op zoek naar de mogelijke symbolische en filosofische betekenis achter de keuzes van de artistieke en tegendraadse keizer.
Tom Buijtendorp is onderzoeker, gastconservator en publicist. Zijn eerdere publieksboeken 'Het jaar 117', 'Caesar in de Lage Landen' en 'De Gouden Eeuw van de Romeinen in de Lage Landen' kregen lovende kritieken en zijn herhaaldelijk herdrukt. Zijn lezing met veel beeldmateriaal is gericht op een breed publiek.


Aanvangstijden

Woensdag 5 oktober 2022: 15:00 uur

De gratis lezing is woensdag 5 oktober in de Leemanszaal van het Rijksmuseum van Oudheden achter de Egyptische tempel. De zaal gaat 14.30 uur open. De lezing duurt van 15.00 tot 16.00 uur, Aanmelding via de museumwebsite.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de voorstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Rijksmuseum van Oudheden
Rapenburg
Leiden (Zuid-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Theater | Lezing

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *






Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda