Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Bolletje Bakkerijmuseum

Bolletje Bakkerijmuseum in Almelo, Overijssel
Gezellige ouderwetsleuke winkel en restaurant! Wat een leuk uitstapje want naast de lekkere beschuitenbollen en zoete lekkernijen, kan je ook kiezen uit verschillende andere lunchgerechtjes. Het ..
Rolien wegdam, 2019
4 reviews | Lees verder
 vindt dit leuk
(79 stemmen)
86%
Stem nu ook
Midden in het winkelhart van Almelo vind je het geboortehuis van Bolletje. Het lijkt net alsof je 1867 binnenstapt. Je kunt er zien hoe er vroeger in de bakkerij gewerkt is met deegkuipen, kommen, messen en de vormen die gebruikt zijn om beschuit, brood, koekjes en taart mee te bakken.

Alles laat de bakkerij van vroeger zien. Alle producten van Bolletje zijn te koop in het bakkerijmuseum. Ook kun je de ouderwetse 'aangeklede koffie' en 'opgedofte thee' drinken. Kom de sfeer proeven van Bolletje Winkel & Koffieschenkerij Anno 1867.



Prijzen

Als gast van de Bolletjewinkel hoef je geen entree te betalen voor het Bolletje Museum.

Bezoekersinformatie

Bolletje Bakkerijmuseum
Grotestraat Zuid 182
7607 CZ  Almelo
Telefoon: 0546 - 815911
Naar de website

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
 

Beoordelingen van Bolletje Bakkerijmuseum

4 reviews | Voeg een review toe
Bolletje Bakkerijmuseum scoort een 8,6 uit 10 op basis van 79 stemmen en 4 reviews.
10"Geweldig leuk!"
Rolien wegdam uit Almelo | 6 november 2019
Gezellige ouderwetsleuke winkel en restaurant! Wat een leuk uitstapje want naast de lekkere beschuitenbollen en zoete lekkernijen, kan je ook kiezen uit verschillende andere lunchgerechtjes. Het museum spant de kroon: uitgebreide informatie over hoe het vroeger was en veel te zien daarover! Een rondleiding door een meneer van het museum maakt de sjeu aan je bezoek: fantastisch!
Bezocht in 2019, met een groep.
1 persoon vindt dit nuttig
10"Heel erg leuk!"
Lia uit Nieuwegein | 30 maart 2019
Leuk familiemuseum over het ontstaan van dit oer Hollandse merk. Vriendelijk onthaal, heerlijke koffie met iets lekkers en leuke winkel. Een aanrader!
Bezocht in 2019, met partner.
1 persoon vindt dit nuttig
8"Bijzonder"
Michel hulsman uit Zwolle | 21 december 2018
Leuk authentiek winkeltje waar de bolletjes fabriek ooit als bakker begon. Tevens kun je er mooie kadopakketten (voor de feestdagen) kopen en heerlijke koffie drinken. Mooi te combineren met bijv een wandeling bij de gravenallee.
Bezocht in 2018, met partner.
1 persoon vindt dit nuttig
8"Een bezoek aan dit museum is echt een aanrader"
Gert van engelenburg uit Nijmegen | 11 oktober 2016
Een uur lang kregen we een prachtige rondleiding over de meelzolder van het bolletjemuseum. Duidelijk hoe vroeger met beperkte middelen, maar wel zeer slim, roggebrood, beschuit, chocoladefiguurtjes en marsepein werd geproduceerd. Ook alle oude fabricagemiddelen worden getoond en natuurlijk de nostalgische voorraadbussen voor beschuit, koek, etc. Zeker voor onze groep van 70plussers waren er heel veel herkenbare herinneringen. Na afloop koffie gedronken beneden naast de winkel van bolletje en onslaten verwennen met een wafel met warme kersen en slagroom en dat voor een prijs waar je bij veel horeca niet meer terecht kunt.
Bezocht in 2016, met een groep.
2 personen vinden dit nuttig
Uitgelicht