Country & Christmas Fair in Haarzuilens

Home > Festivals & evenementen > Provincie Utrecht
19 november t/m 24 november 2019 | Kasteel de Haar | Haarzuilens (Utrecht)
8 personen bekijken dit nu
 vindt dit leuk
(537 stemmen)
88%
Stem nu ook
De 22ste editie van de Country & Christmas Fair is net zoals de voorgaande edities in de tuinen rondom het Kasteel en in de Kapel van Kasteel de Haar te Haarzuilens. Een unieke kerstbeleving in sprookjessferen.

Er zijn vele unieke stands, ieder met een eigen en uniek aanbod. Met onder andere leuke kerstsnuisterijen, delicatessen, prachtige woonaccessoires, antiek en kunst, mode- en cosmeticaproducten en meer!

Verder is er muziek in stijl, diverse workshops, wijnproeverijen, diverse catering punten en rondleidingen door het kasteel.Aanvangstijden

Dinsdag 19 november 2019: 10.00 - 22.00 uur
Woensdag 20 november 2019: 10.00 - 22.00 uur
Donderdag 21 november 2019: 10.00 - 22.00 uur
Vrijdag 22 november 2019: 10.00 - 22.00 uur
Zaterdag 23 november 2019: 10.00 - 22.00 uur
Zondag 24 november 2019: 10.00 - 18.00 uur

Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Prijzen

Entree: € 22,50 AAN DE KASSA
Kijk voor extra hoge entree korting op de site.
Korting: via ANWB en eigen voorverkoop.
Parkeren: € 8,00 voor de hele dag
Rondleiding door kasteel € 10,00 tijdens fair (normaal € 16,50).

Bezoekersinformatie

Kasteel de Haar
Kasteellaan 1
3455 RR Haarzuilens
Tel.: 0251-209060

Meer informatie over Country & Christmas Fair »
Schrijf een review »


Video Country & Christmas Fair

36 Reviews over Country & Christmas Fair

Marian en Ilona uit Almere schreef op 22 november 2019
We gaan al jaren maar zien de echte aparte kerstaccessoires, de riet vlechter me t zijn leuke spullen niet terug. Vorig jaar ook al niet. Heel jammer want dat is wat het " speciaal" maakt. Vooral de avonden, de aankleding, zangkoor, lichtshow altijd mooi en leuk. Het parkeren soms drama.
Tessa uit Den Haag schreef op 22 november 2019
Fantastisch evenement! Wij hebben genoten van alles wat er geboden wordt. Erg idyllisch en stijlvol. Parkeren was bij ons prima geregeld op donderdag.
Jos uit Kamerik schreef op 21 november 2019
Goed georganiseerd ik verbaas me dat iedereen die daar een kraam heeft uit de kosten kan komen want het staan geld zou ook niet weinig zijn.
Zoey uit Laarbeek schreef op 21 november 2019
Ondanks dat iedereen zijn stinkende best staat te doen, is dit het laatste jaar dat we zijn gegaan. Aankleding is mooi gedaan, sfeervol rond het kasteel. Maar helaas veel kraampjes met hetzelfde spul. Spullen die je vaak ook op andere beurzen ziet en niets met kerst te maken hebben noch met country. Bv bamboe kussens, dekbedden, synthetische kleding. Helaas weinig echte originele kerstspulletjes gezien die je alleen op de beurs kunt kopen. Kaas/wijn/koffie/thee standjes waren wel leuk. Parkeren een drama. Moest met de tractor eruit getrokken worden. Is misschien avontuurlijk, maar we moesten nogal een tijdje wachten tot we aan de beurt waren (iedereen zat vast) de auto zag er niet uit daarna. Advies aan de organisatie: selectiever zijn met standkeuze. Plasband heel snel afschaffen (echt, hoe bedenk je het). Mooi sfeer en aankleding houden en voor het parkeren een betere oplossing zoeken.
Corrie uit Apeldoorn schreef op 21 november 2019
Wij vonden het superleuk. Veel lol en alleen de spiegelzaal met mooie muziek is de entree al waard. Ga met vrienden of vriendinnen die dit waarderen en je hebt een super dag. De auto moest eruit getrokken worden en alleen daarom hadden we al dikke pret.
Henny van der Ende uit Zwiijndrecht schreef op 21 november 2019
Schandalig dat je voor deze kerstmarkt 22.50 euro durft te vragen. Parkeren 8 euro en je staat 3 km verderop in een drassig weiland . De brug over de sloot, 2 modderige glibberige planken moet nog worden aangelegd. De pendelbus is er nog niet om 11.00 uur in de ochtend van de 2e dag. Een aantal jaren geleden was dit een kerstmarkt met veel minder kramen . Maar prachtige exclusieve artikelen nu is het de zelfde stuf die de Action verkoopt alleen is die goedkoper. Op de site staat dat dit de grootste kerstmarkt is van de Benelux met 220 stands. Dordrecht heeft 300 stands en is gratis te bezoeken.
Anne Beekink uit Utrecht schreef op 21 november 2019
Nou mensen, het is nog steeds een drama met dat parkeren. Gisteravond niet eens naar de fair kunnen gaan omdat we vast stonden op dat drassige weiland. We zijn er uitgetrokken (aardig mensen trouwens) en toen maar naar huis gegaan. We hadden geen zin om dat om 22.00 uur nog een keer mee te maken, met een paar honderd andere auto's. Geld voor de tickets en parkeren ben je kwijt!
Bep Janssen uit Nijmegen schreef op 20 november 2019
Gisteren naar de fair geweest. Na alle negatieven recensies gelezen te hebben vertrokken wij met met een hard hoofd naar Haarzuilen. Wij gingen met een georganiseerde busreis.Bij het kasteel aangekomen, niets geen problemen met parkeren.We waren 5 min. naar aankomst al binnen. We konden direct doorlopen. Wat een geweldige sfeer. Veel verscheidenheid aan stands en veel mooie dingen gezien.(en gekocht) wij moesten om 17.30 weer bij de bus zijn. De tijd is omgevlogen, we hebben geen tijd gehad (of ons niet gegund) om iets te drinken of te eten.Kortom we hebben een reuze fijne middag .Zeker een aanrader, veel gezelliger dan een van de vele Kerstmarkten.
Joke Flokstra uit Almere schreef op 20 november 2019
19-11-2019 zijn wij voor het eerst hier na toe geweest v.a. 17:00 uur. Ik kan zeggen dat we totaal overdonderd zijn door de sfeer, de vriendelijke mensen, de schitterende standjes de manier van opbouw wat een gezelligheid . Alles mooi verlicht. Er is zoveel moois te koop wat een diversiteit en tegen zeer betaalbare prijzen. We hadden wel een pakezel mee kunnen nemen :) Lekker kunnen eten en drinken. Prachtige looproute en onderweg prachtige fonteinen met een show. Kortom in een woord geweldig. Ik wilde dit plaatsen omdat ik vooraf de reviews had gelezen en was geschrokken zo negatief. Nou zijn er natuurlijk altijd mensen die nooit tevreden te krijgen zijn, maar dat dit er zoveel zijn vind ik wel triest. Maar lekker weg blijven dan komen er gelukkig alleen blije mensen die het wel kunnen waarderen. Wij hebben er 4 uur rondgewandeld en onze ogen uitgekeken. En ja hoor wij zijn zeker wel wat gewend. Succes verder voor de organisatoren en de deelnemende stands. Ga zo door want wij willen en komen volgend jaar absoluut weer. Tot in 2020. P.S, Parkeren was top geregeld.
Ernie de Kroon uit Utrecht schreef op 12 november 2019
Na het lezen van al deze positieve berichten en de geringe intree prijzen voor dit jaar 2019 maar 22 Euro per persoon +/- 7,50 voor het parkeren. dat zou komen op twee volwassenen en drie kinderen op zo slordige 117,50 voor een dagje file en wat je ook in de stad voor niks kan bewonderen. Hebben wij maar besloten om iets anders leuks te gaan doen, voor die 117,50 euro
Fam. van der Schans uit Rotterdam schreef op 25 november 2018
Sorry, veel te duur.
Van een kerstmarkt kun je niet spreken.
Het is een sokken braderie.
Beveel het niet aan en ga ook niet meer, voor een leuke kerstmarkt kun je beter naar een tuincentrum gaan.
Wilma Boon uit Uitgeest schreef op 24 november 2018
Super gezellige beurs en alles super geregeld! Leuke mensen bij de tentjes en iedereen blij! Ben blij dat ik geweest ben en volgend jaar misschien weer, want er is zoveel te zien dat we te kort tijd hadden!😊
Schumacher uit Almere schreef op 23 november 2018
Viel erg tegen. Oubollige spullen.Ieder jaar hetzelfde, en dat voor zoveel toegangsgeld. En voor La Place, de koffie leek wel water, niet te drinken, hebben het niet opgedronken, schandalig.
M. Stoffer uit Amsterdam schreef op 23 november 2018
Een teleurstellende fair. Te duur, veel te veel eettenten en verkoop van etenswaren. Te veel kramen met sjaals, handschoenen etc. Te weinig variatie en te weinig kerstsfeer. Toppunt: plasbandjes te koop, voordeel plaskaart. Het gaat om mensen en niet om koeien. Wij stonden na 2 uur weer buiten. Daarna nog een eind lopen en gereden worden kost weer geld. Veel tuincentra zijn gezelliger en goedkoper. Na zo veel jaren besloten niet meer te gaan. 👎
Esther-Gabrielle uit Harderwijk schreef in 2018
Heel erg gezellig als je voor de TV zit en je kijkt ernaar, maar om er zoveel geld uit te moeten geven alleen al entree + parkeergeld gaat mij te ver, ook al kan ik het fors betalen.
De kraampjes die je ziet zie je overal en stuk goedkoper...google de stands die aanwezig zijn .Daar staat altijd een link waar ze staan :-)
De kraampjes die je moet huren hier om wat te verkopen kosten ook voor 6 dagen 550 euro de kleinste en de grootste 1400 euro voor 6 dagen..tja dan kan ik mij voorstellen dat de prijzen ook omhoog moeten alleen al om gelijk te draaien..
7,50 euro incl parkeren voor een kaartje zou ik schappelijk vinden..en helemaal als je een gezin hebt..dat geeft pas een echte kerst en voor iedereen toegankelijk.
jan uit soest schreef in 2018
Belachelijk dat je moet betalen om wat te kopen.
Damman uit Zwolle schreef in 2018
Rudi, uit Zwolle
Wij waren graag naar de fair gegaan. Maar na het lezen van zoveel negatieve reacties lijkt het ons geen goed idee om nog te gaan.
Jammer.
Jan uit Gouda schreef in 2018
Beetje te duur, Mariawaard is de helft goedkoper.
Tineke uit SCHAGEN schreef in 2018
Veel buschauffeurs zijn onbeleefd, er viel bijna iemand flauw in de benauwde bus.
Markt op zich was een stuk minder dan 2016 en alles was idioot duur. Entree is vreselijk duur.
Andere kerstmarkten hebben ook veel werk maar zijn wel gratis, waarom zo duur ?
Wij gaan niet meer.
Jolanda uit Poortugaal schreef in 2018
Ik ga al jaren met mn zus naar de christmas fair.
Wij kijken er echt naar uit, super gezellig, mooie spullen en lekker eten.
De entree is best duur maar via de anwb een stuk voordeliger.
Wij reizen met de trein en de pendelbus zet ons voor de fair af. Top. Dit jaar weer. Jolanda
Mulder uit Almere schreef in 2017
Ik ben niet geweest, omdat ik niet met de bus kan. Ik kan alleen met de auto. Tot je een avond ervoor een mail krijgt dat je toch met een pendel bus moet. Ik heb daarom mijn geld terug gevraagd maar dacht je dat je antwoord kreeg nou mooi niet stelletje graaiers ook hier. Ik zal hier ook nooit meer voor boeken. Ik heb van verschillende mensen vernomen dat ze er ook niet konden komen vanwege de drukte bij de bushaltes nou fantastisch geregeld. Volgend jaar zal ik jullie op face Book helpen herinneren wat voor een puinzooi het was.
Wilma uit Amstelveen schreef in 2017
Wat een leuke fair! Het vervoer met bussen was prima geregeld, evenals de mail die je al van tevoren ontving over het alternatieve parkeer terrein! Entree wel prijzig maar de entourage maakte alles goed! Koor gezien en Dickens figuren, zelfs nog een verdwaalde kerstman! Geweldig!
Jolanda uit Utrecht schreef in 2017
Ben met mijn dochter naar de kerstfair geweest zaterdag 25-11-2017. Het was geweldig. We hebben al besloten volgend jaar weer te gaan. Leuke kramen lekker eten en alles zeer goed geregeld ook met parkeren. Aangezien de organisatie van dit evenement vind ik entree prijs ook goed. Het was top!!
Jeannette schreef in 2017
Wij zijn vandaag ook geweest. Vonden de kraampjes wel leuk maar niet voor de prijs van 20 euro p.p. Vonden alles vrij duur. We dachten dat we ook in het kasteel mochten voor die prijs, maar nee hoor weer een bord voor 7,50 per persoon. Gaan volgende keer maar een leuk tuincentrum. Pendelbussen was trouwens wel goed geregeld
Bart Doets uit Hilversum schreef in 2017
Mijn Franse vrienden waren wat verbaast dat een kerstmarkt entree heeft en vervolgens vrijwel uitsluitend commerciële presentaties heeft. Ik geef ze gelijk. De organisator ontvangt geld van de standhouders EN van de bezoekers... da's wel een erg aantrekkelijk verdienmodel.
Henriette uit Amsterdam schreef in 2017
Nooit aangekomen.....ben blij dat ik leef.... blijf hier weg!
Mirjam schreef in 2017
Vandaag met een vriendin van 16 tot 21u op deze mooie en gezellige christmas fair rondgelopen en genoten!! Mooie kraampjes, geen rommel te koop lekkere koffie en soep. Lekker druk, maar ruimte genoeg! Alles goed geregeld! Ook t parkeren. We hebben mooie spulletjes gekocht. Volgend jaar weer!
Egbert uit BERKEL EN RODENRIJS schreef in 2017
Heb een mooie dag gehad, alternatief parkeren was goed geregeld, bussen reden af en aan.
De fair zelf erg commercieel, veel van hetzelfde. Een paar dingen maken mijn dag goed; de toilet dames en op het hoekje een kraampje "Boeken kunst". Dit te zien ontroerde mij. Geen commercieel verhaal maar een tweede leven voor een boek met een persoonlijk verhaal. Geweldig! Mooi kunstwerken!
ag uit teteringen schreef in 2017
Gisteren 23/11/2017 bezocht je kon niet parkeren, je werd verwezen naar een nader parkeerterrein (niet bewegwijzert) uiteindelijk op een parkeerterrein gezet in Haarzuilens en 10 minuten naar kasteel gelopen.
Het parkeerterrein van het kasteel wat niet vol
groot minpunt
j.broers uit workum schreef in 2017
Jammer dat wij over de laatste 800 meter 45 minuten in de file moesten staan om op de parkeer plaats te komen, na afloop weer file dit duurde maar 28 minuten jammer, voor de rest een mooie fair en keurig in orde.
Donald uit Groningen schreef in 2017
Hopeloze bende,vooral het parkeren.Heeft niets met Kerst te maken je kunt beter naar een mooi tuincentrum gaan, kost geen parkeergeld en entree en je houdt droge voeten.

We hadden een leuke dag gepland maar wat een teleurstelling.
Joke uit Zwolle schreef in 2017
Joke uit Zwolle

22 november naar de Cristmas and Country Fair geweest. Dit is 1 keer maar nooit weer!
1 1/2 uur in de file gestaan vlak voor de parkeerplaats. We konden het terrein niet op, was afgesloten vanwege de enorme modderbende en dat al menig auto`s vast hebben gezeten in de modder.
Alternatief waar dan wel te parkeren, kon men niet duidelijk geven. En erg gastvrij.. overal parkeerverbod met wegsleepregeling. De Fair viel tegen, geen kerstsfeer, bij binnenkomsten popmuziek uit de jaren 70, heel veel dezelfde (dure) kramen die niet op een kerstfair horen .Lokatie en aankleding van het terrein was prima.
Ik had online kaartjes en parkeerkaart via ANWB gekocht. Scheelt een stuk. Van de ANWB krijg ik het parkeergeld weer terug, dat is pas klantvriendelijk!
Dat men na 20 jaar niets met de ervaringen doet is zeer spijtig.
Jan N uit Lopik schreef in 2017
Geweldig leuke dag gehad. Mooi weer op woensdag. Dat hadden er meer in de gaten. Parkere n was een probleem (het enige waar de organisatie tekort in is geschoten, aandachtspunt voor de volgende keer). Verder was het uniek, mooie kramen, mooi waterorgel in de gracht, spiegelcarosel met fijne muziek van Paradische Bigband en Pia Douwes en Sevensisters, Charles Dickens koor, goede catering, en bij avond super idyllisch mooi met het feeerieke kasteel op de achtergrond. Geweldig mooi.
Een aanrader. Jan N Lopik.
Ciska uit Bunschoten - Spakenburg schreef in 2017
Wat een grote flop ! 2,5 uur in de file gestaan voor de parkeerplaats en dat na 1 uur reistijd ....dan moet je zelf naar twee parkeerwachters lopen die zeer onbeschoft waren en verveeld voor zich uit zaten te kijken ,vragen waarom we niet naar binnen mogen... het veld is te drassig .. en dat wisten ze niet van de vorige keren ??? Dus er was maar één oplossing naar huis gaan. Wat een slechte organisatie !!! Niet te geloven !
H.Cossee uit Wervershoof schreef in 2017
Wat een vervelende ervaring, 's morgens met 3 personen en een hond op tijd van huis gegaan, "Medenblik"en ongeveer 1 km. voor de parkeerplaats in de file terecht gekomen , parkeerplaats een zompig moerasweiland waar ons te verstaan werd gegeven door een oudere parkeerwachter dat er geen invalide parkeerplek was, dus anders wat door de organisatie wordt aangegeven in deze rubriek. Ik ben er ook voor de 20e keer en het parkeer weiland was altijd al zompig daar had al veel eerder maatregelen tegen genomen moeten worden. Kaarten in de voorverkoop gekocht dus graag restitutie. De organisatie heeft dit niet goed opgepakt, heel jammer !
Oosterom uit Harmelen schreef in 2017
Er kan op de Breudijk bij nr. 56 b , Boerderijwinkel De Ooievaar nog geparkeerd worden tot en met zondag , ca. 10 minuutjes lopen.

Schrijf een reviewLaat dit leeg:

* Verplichte velden. Jouw e-mailadres wordt niet getoond.

Meer over:

KerstFairsKunstmarkten

Ook interessant

 • Warme Witte Winter Weken
  Soest
 • Utrecht Night Lights
  Utrecht
 • Margriet Winterfair
  Den Bosch
 • Kasteel de Haar
  Haarzuilens

Uitgelicht voor jou

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Haarzuilens

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.
Ontvang nu de laatste Uittips uit jouw regio .. »