Inloggen

10 x verrassende Festivals in December 2022

Links: © Janus van den Eijnden - Amsterdam Light FestivalRechts: © Matthew Abbott
Van Fotofestival tot Lichtfestival en van Kinderfestival tot Muziekfestival... Er staan weer verrassende festivals in de uitagenda in december.

Dus wil je het jaar afsluiten met een mooi evenement? Bekijk hieronder welke festivals je in december kunt bezoeken.

1. Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival
Laat je verwonderen tijdens een wandel- of vaarbeleving langs lichtkunstwerken door Amsterdam. Een twintigtal kunstwerken van (inter)nationale makelij verlichten de stad.
1 december t/m 22 januari 2023 | Amsterdam (Noord-Holland)

2. NonFiction Photo Festival

NonFiction Photo Festival
Kleurrijke portretten, aangrijpende documentaire series en indrukwekkende fotografie. De World Press Photo Exhibition bestaat uit de beste foto’s van het jaar: de verhalen die verteld moeten worden.
t/m 4 december 2022 | Groningen (Groningen)

3. Scrooge Festival Arcen

In het kleine dorp Arcen, op een steenworp afstand van de grens en gelegen aan de kronkelige Maas, lopen tijdens het Scrooge Festival een 450-tal personen gekleed in Dickensstijl rond. Ga mee terug in de tijd van het jaar 1850.
10 en 11 december 2022 | Arcen (Limburg)

4. China Lights Emmen

China Lights Emmen
In de oude Emmen Zoo vindt een adembenemend lichtfestival plaats. China Lights Emmen toont prachtige lichtsculpturen met iedere 10 minuten een lichtshow op de Savanne.
9 december 2022 t/m 5 maart 2023 | Emmen (Overijssel)

5. Het Sprookjesfestival

Beleef een magische kerstvakantie bij de Zwolse theaters. Tijdens het Sprookjesfestival kun je samen met je (klein)kinderen elke dag meedoen aan allerlei leuke activiteiten en workshops en de mooiste sprookjes voorstellingen bekijken.
28 t/m 30 december 2022 | Zwolle (Overijssel)

6. Verhalen van Amsterdam Festival

Buurtbewoners, begeleid door professionals en coaches op het gebied van storytelling, delen hun verhalen over de buurt tijdens de tweede editie van het Verhalen van Amsterdam Festival. Luister naar prachtige verhalen.
15 t/m 17 december 2022 | Amsterdam (Noord-Holland)

7. Nederlands IJsbeelden Festival

Nederlands IJsbeelden Festival
Het Nederlands IJsbeelden Festival pakt dit jaar mooier en grootser uit dan ooit. Bewonder de adembenemende wereld van kraakhelder ijs en glinsterende sneeuw in de IJsselhallen in Zwolle.
17 december 2022 t/m 5 maart 2023 | Zwolle (Overijssel)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht

Muziek in kleine bezetting, op het allerhoogste niveau. Met Janine Jansen als artistiek leider én solist en Amihai Grosz als gastprogrammeur bezorgt het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht je tussen Kerst en Oud en Nieuw bijzondere, unieke momenten die je bijblijven.
27 t/m 30 december 2022 | Utrecht (Utrecht)

9. Internationaal Lichtfestival Kasteel Doornenburg

In de kasteeltuin van Kasteel Doornenburg kun je 11 betoverende lichtkunstwerken bewonderen tijdens het Internationaal Lichtfestival. Wandel langs de lichtkunstwerken en laat je betoveren.
9 t/m 17 december 2022 | Doornenburg (Gelderland)

10. My First Festival

My First Festival
Een superleuk muziekfestival speciaal voor kinderen! De Oosterpoort wordt omgetoverd tot één groot festivalterrein. Met artiesten om bij mee te zingen en dansen, muziektheatervoorstellingen, glittertattoos en meer.
29 december 2022 | Groningen (Groningen)

11. Nog meer festivals

De uitagenda staat boordevol leuke festivals, ook al voor 2023. Daarnaast worden er talloze leuke evenementen georganiseerd in Nederland. Kijk ook even in de uitagenda voor kinderen.

Wat te doen dit weekend?
Dino uitjes in Nederland
Oerol Festival vaart een nieuwe koers in 2023
Beeld & Geluid opent nieuw mediamuseum op 11 februari 2023