Inloggen

Laat je meevoeren naar een andere wereld tijdens één van deze filmfestivals

Links: iffr.comRechts: decirkelheemskerk.nl
Filmliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Er staan weer een aantal mooie filmfestivals op het programma van januari t/m april 2023. Met films, documentaires en Q&A's rond een bijzonder thema.

Van filmfestival met een wereldwijde bekendheid tot meer intieme festivals. De onderwerpen variëren van films op het grensvlak van arthouse en mainstream cinema, documentaires die je aan het denken zetten, stille films tot LGBTQ+ speelfilms. Bekijk hieronder de filmfestival tips.

1. International Film Festival Rotterdam

International Film Festival Rotterdam
International Film Festival Rotterdam 2023 is weer terug. Veertien dagen lang biedt het festival uit alle hoeken van de wereld verrassende speelfilms, korte films, installaties, performances en talks. Het programma zit dit jaar vol verrassingen.
23 januari t/m 5 februari 2023 | Rotterdam (Zuid-Holland)

2. Heemskerkse Filmdagen

Festival de Heemskerkse Filmdagen wordt voor de 42e keer georganiseerd door het team van Filmhuis Heemskerk. Zes dagen lang kun je genieten van de beste (inter)nationale films van dit moment, soms wel vier op één dag. Ook aan de jongere filmliefhebbers is gedacht met twee komische familiefilms.
27 januari t/m 1 februari 2023 | Heemskerk (Noord-Holland)

3. Het Nederlands Silent Film Festival

Het Nederlands Silent Film Festival
Vier dagen met meer dan 10 programma’s. Unieke films met muzikale begeleiding door nationaal en internationaal gerenommeerde silent film musici. Het gevarieerde programma laat niet alleen alle aspecten zien die de stille film rijk is, maar zit ook boordevol films die decennia lang verloren waren gewaand en nu eindelijk wee te bewonderen zijn!
12 t/m 15 januari 2023 | Eindhoven (Noord-Brabant)

4. Roze Filmdagen

Roze Filmdagen biedt 11 dagen lang een ruim aanbod van LGBTQ+ speelfilms, documentaires en korte films. Het uitgebreide film programma wordt aangevuld met een diverse talkshows.
23 maart t/m 2 april 2023 | Amsterdam (Noord-Holland)

5. Internationaal Film Festival Gorinchem

Internationaal Film Festival Gorinchem
Het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) is een filmfestival van internationale allure. Er worden tijdens de festivaldagen wereldfilms vertoond op vier verschillende locaties in de Allermooiste vestingstad: Gorinchem.
13 t/m 16 april 2023 |Gorinchem (Zuid-Holland)

6. Meer Festivals

Weten welke festivals er nog meer plaats vinden komende tijd? Bekijk de uitagenda met festivals. Van muziekfestival tot theaterfestival en van kinderfestival tot lichtfestival. Daarnaast zijn er nog talloze andere evenementen die een bezoek waard zijn. Uitzinnig.nl staat boordevol tips voor een dagje uit of avondje uit.

Voorjaarsvakantie 2023 - De leukste activiteiten voor kinderen
Oerol Festival vaart een nieuwe koers in 2023
In Attractiepark Toverland komen vier nieuwe attracties
Carnaval 2023 - Verlichte optochten en meer