Naturalis

Terug  Zuid-Holland > Leiden > Museum
Naturalis in Leiden, Zuid-Holland
Goed beeld van de dino's mooi gemaakt. Binnen komen ging rommelig. De jongste was 4 jaar die vond de levensechte dino's eng. ..
Edith van der laan, 20167 reviews | Lees verder »
 vindt dit leuk
(30 stemmen)
80%
Stem nu ook
Museum Naturalis in Leiden bevat meer dan 10.000 stenen, fossielen, planten en echte dieren. Deze bijzondere collectie is ontstaan door het eeuwenlang verzamelen vanuit de hele wereld. In het museum zie je de samenhang tussen de aarde en het leven hier op aarde.

Een bezoek aan Naturalis is een spannende belevenis. Voor kinderen is er veel te zien en te leren over van alles wat op aarde leeft en geleefd heeft. Naast de vaste tentoonstelling zijn er wisselexposities om de zeer uitgebreide collectie te kunnen laten zien.

GIF! is te bezoeken op reservering. De rest van het museum is wegens verbouwing gesloten tot eind 2018.

Openingstijden 2017

Het gehele jaar: dagelijks van 10.00 - 17.00 uur

Gesloten op Koningsdag, 3 oktober en 1e Kerstdag.

GIF! is geopend in het entreegebouw (Pesthuis). De rest van het museum is wegens verbouwing gesloten tot eind 2018. Je kunt de tentoonstelling GIF! alleen bezoeken met reservering.

Prijzen

Entreeprijzen 2017 - Tentoonstelling GIF!
Kinderen t/m 3 jaar: gratis
4 t/m 17 jaar: € 9,00
Vanaf 18 jaar: € 12,00

CJP vanaf 13 jaar: € 8,00
Museumkaart: gratis

Bezoekersinformatie

Naturalis
Darwinweg 2
2333 CR  Leiden
Telefoon: 071-7519600

Naar de website
Toon locatie op kaart
Voeg een review toe

Uitjes in de buurt


Beoordelingen van Naturalis

7 reviews | Voeg een review toe
Naturalis scoort een 8 uit 10 op basis van 30 stemmen en 7 reviews.
8"Leuk niet zo groot."
Edith van der laan uit N'werkerk | 25 november 2016
Goed beeld van de dino's. mooi gemaakt. Binnen komen ging rommelig. . De jongste was 4 jaar die vond de levensechte dino's eng.
Bezocht in 2016, met jonge kinderen.
1 persoon vindt dit nuttig
8"Bijzonder, waanzinnig, onvoorstelbaar, prachtig"
Sacha terluin uit Zoetermeer | 7 oktober 2016
Het museum is ruim en overzichtelijk doordat veel onderwerpen verdeeld zijn over verschillende zalen.

Het restaurant is wat klein voor het aantal bezoekers op drukke tot zeer drukke dagen. Juist omdat er zo veel te zien is, is een rustmoment heel prettig en is het fijn dat je even aan een tafeltje kunt zitten. Maar dat is meer een puntje voor de toekomst. En zeker geen reden om weg te blijven!!!!
Bezocht in 2016, met oudere kinderen.
R. spaans uit Bodegraven | 10 november 2015
Zeer interessant voor jong en oud. Zijn samen met onze kinderen van 7 en 4 geweest en zij keken hun ogen uit. De dino's en andere dieren die zij hebben zeer indrukwekkend en leerzaam. Een echte aanrader.
F. Horstmeier uit Maasland | 9 november 2012
Anne (5 jaar) heeft met veel plezier het museum Naturalis in de hefstvakantie bezocht. Het thema was: Zintuigen. Het leukste vond Anne om als bij naar bepaalde bloemen te "vliegen" en daar de honing op te "zuigen".
Toos van den Boogaard uit Gorinchem | 31 januari 2012
Heel mooi en leuk museum voor zowel volwassenen als kinderen. Je hoeft je geen moment te vervelen en je kan hier een hele dag bezig zijn, zo groot is het. Veel mooie mineralen en opgezette beesten.
R. Lauwerijssens uit Veghel | 4 januari 2012
Schitterend museum voor jong en oud. We zijn er bijna heel de dag mee bezig geweest om alles te bekijken. Van de grootste prehistorische dieren tot de kleinste insecten. Daarna nog even de gezellige binnenstad van Leiden bezocht. Een mooie vakantiedag.
Sylvia Spek uit Driel | 4 augustus 2010
Naturalis is een museum waar je beslist naar terug wilt: zowel voor volwassene als voor kind en jongere is hier bijzonder veel te zien, te doen, te beleven en te leren. Het museum is verdeeld over twee gebouwen die door een soort loopbrug over de weg met elkaar in verbinding staan. Het eerste en oudste gebouw oogt in eerste instantie als een stoffig museum met in grote vitrines en lades opgezette vogeltjes. Steek je echter over naar het andere gebouw dan wacht je een grote verrassing. Dit gebouw bestaat uit diverse etages met veel licht, ruimte en doorkijkjes naar lagere etages. Vanuit de prehistorie tot aan de hedendaagse tijd kun je in vogelvlucht de ontwikkeling van plant, dier en mineraal bekijken. Dit is erg mooi opgezet en boeit op elke leeftijd. De bovenste etage is veelal thematisch ingericht en interactief van opzet. Je bent in dit museum niet snel uitgekeken en beslist niet in een uurtje klaar. Het is een uitje waar je best een flink dagdeel voor kunt uittrekken.

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Leiden

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.
Copyright 2017 Uitzinnig.nl/intris - Alle rechten voorbehouden