Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Streekmuseum Peel en Maas

Streekmuseum Peel en Maas in Helden, Limburg
Laat je verrassen!!! De rondleider was een betrokken persoon die een enorme kennis had van de geschiedenis van peel en maas. Hij liet ons door de voordeur van Kerkeboske binnen wat best bijzonder ..
Tiny rooijakkers, 2022
1 review | Lees verder
2 personen bekijken dit nu
 vindt dit leuk
(29 stemmen)
76%
Stem nu ook
In dit streekmuseum kom je alles te weten over de geschiedenis van Peel en Maas. Van de jager-verzamelaars, de Romeinen en de Tweede Wereldoorlog, tot aan het meer recente leven in de jaren vijftig en de aardbeving in 1992.

Ook kinderen hoeven zich niet te vervelen. Start je bezoek bij binnenkomst met een flinke draai aan het Rad van Avontuur, verkleed je als Romein of prinses en start de speurtocht! Hoogtepunt is de nabootsing van de aardbeving in 1992.

Het bezoek kun je afsluiten met een kopje koffie met heerlijke Limburgse vlaai. Het museum is gevestigd in het voormalige klooster Kerkenbosch.

Bezoekersinformatie

Streekmuseum Peel en Maas
Aan de Koeberg 3
5988 NE  Helden
Telefoon: 077-3081555
Naar de website

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
 

Beoordelingen van Streekmuseum Peel en Maas

1 reviews | Voeg een review toe
Streekmuseum Peel en Maas scoort een 7,6 uit 10 op basis van 29 stemmen en 1 review.
8"Excursie was interessant en leerzaam te noemen."
Tiny rooijakkers uit Panningen | 8 juni 2022
Laat je verrassen!!!
De rondleider was een betrokken persoon die een enorme kennis had van de geschiedenis van peel en maas. Hij liet ons door de voordeur van Kerkeboske binnen wat best bijzonder was. Mooie oude entree. Op de bovenverdieping zijn ze nog druk bezig met de uitbreiding van het museum. Kinderen krijgen er veel aandacht en d.m.v. Allerlei vragenspelletjes, verwerven ze kennis over het verleden. Opvallend was ook de nabootsing van de aardbeving in 1992. Herkenning voor iedereen. De locatie is uitermate geschikt voor een dergelijk museum. Top!!!
Bedankt math

cultuurclub seniorenvereniging panningen.
Bezocht in 2022, met een groep.
Uitgelicht