Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Verhalenproject 'Uitgesteld Geluk'

Zaterdag 23 juli 2022 | Cultuurpodium Dorpskerk Huizum | Leeuwarden
Ate de Jong leest op het kerkhof bij de Dorpskerk Huizum het verhaal ‘Verzoening met een stad’ van Gerbrand Bakker voor.

Alle honderd dagen van cultureel programma Arcadia zorgt Leeuwarden Unesco City of Literature met ‘Uitgesteld Geluk’ voor een nieuw, live voorgelezen verhaal op steeds een andere, paradijselijke plek in Fryslân. De rode draad: de zoektocht naar schoonheid tijdens en na de pandemie.

Wat geeft ons moed, welke zaadjes planten we voor de toekomst? Honderd auteurs uit binnen- en buitenland schreven er een nieuw, kort verhaal over. Vijftien professionele vertellers lezen deze verhalen voor. In de tuin bij de Friezen thuis, op volkstuincomplexen, in tuinen van staten en stinzen en in pluk- en theetuinen. En zelfs op het kerkhof van Huizum. Verhalen in het Nederlands, in het Frysk of in het Engels.

Inspiratiebron is het veertiende-eeuwse meesterwerk van de Italiaanse dichter en geleerde Boccaccio: de Decamerone. Een verzameling van honderd verhalen, in tien dagen verteld door tien jonge mensen, op de vlucht voor de pest. Net als toen vertellen we elkaar ook nu verhalen om de tijd door te komen, om elkaar te vermaken, om te reflecteren op de ellende. Maar ook – en vooral – om weer een beetje schoonheid en geluk te vinden.

Het programma duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Neem zelf een tuinstoeltje mee.


Aanvangstijden

Zaterdag 23 juli 2022: 15:30 uur
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de voorstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Cultuurpodium Dorpskerk Huizum
Huizum Dorp 67
8934 BS Leeuwarden (Friesland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Theater | Lezing

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *






Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda