Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

O Festival for Opera Music Theatre in Rotterdam

20 t/m 29 mei 2022 | O. Festivalhart | Rotterdam
 vindt dit leuk
(9 stemmen)
89%
Stem nu ook
Let op: Dit evenement heeft in 2022 plaatsgevonden en is afgelopen. Mocht er nieuwe informatie komen (over een volgende editie) dan lees je dat hier.

O. Is een internationaal opera- en muziektheater festival met een focus op avontuur, talentvolle makers en crosslinks met vele genres. Tien dagen lang zijn door heel Rotterdam voorstellingen en concerten te zien, van works in progress tot wereldpremières door jonge en meer gevestigde namen. Met een dagticket haalt de bezoeker het maximale uit het festival, O. Heeft een programma van vroeg tot laat.

Highlights:
In de monumentale Ferro, een voormalige gashouder in het Merwe-Vierhavengebied, is de internationale sensatie en publiekslieveling Sun & Sea te zien. O. Haalt deze muzikale performance en winnaar van de Gouden Leeuw op de Biënnale van Venetië (in 2019) exclusief naar Nederland. Deze klimaat-opera ontving lovende recensies en maakte furore van London tot Los Angeles.

O. Presenteert samen met Luxor Theater de ‘cabaret opera’ Steefs O. Show waarin theatermaker Steef de Jong wordt bijgestaan door Brigitte Kaandorp, Alex Klaasen en een 70-koppig orkest.

Met een succesvolle crowdfunding werd begin 2022 Gabber4Life aangekondigd, een hardcore musical over de geschiedenis van gabber met o.a. Dansers van Scapino Ballet, topacteur Pierre Bokma en DJ Paul Elstak.

Met First Dates koppelt O. Stemmen uit verschillende werelden aan elkaar. Ze treden voor het eerst samen op in intieme setting en laten zij zich daarbij inspireren door elkaar én de bijzondere locatie waar zij elkaar ontmoeten.
“ Vergeet wat je weet over ‘opera’ en laat je verrassen door O.! ”
Het volledige programma is te vinden op de website van het festival.

Voor wie?

Dit evenement is voor jong volwassenen, volwassenen en senioren.


Aanvangstijden

20 t/m 29 mei 2022

Op het programma staan 90 producties uit binnen- en buitenland, te zien op 30 locaties in Rotterdam. Alle aanvangstijden en zijn te vinden op de website.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het evenement zelf.

Prijzen

Een dagticket voor het festival kost slechts €35. Reguliere, losse tickets zijn al verkrijgbaar vanaf €7,50. Ben je jonger dan 30 jaar? Dan heb je altijd korting!.

Bezoekersinformatie

O. Festivalhart
Schouwburgplein 50
3012 CL Rotterdam
Schrijf een review »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres


Video O Festival for Opera Music Theatre

Schrijf als eerste een reviewLaat dit leeg:

* Verplichte velden. Jouw e-mailadres wordt niet getoond.

Ook interessant

 • De leukste fairs en markten in juli

 • Wat te doen dit weekend?

 • Open Tuindagen - Bewonder prachtige t...

 • Beleef het verleden met deze historis...

 • Familiepark Drievliet
  Den Haag
 • Museum De Mesdag Collectie
  Den Haag
 • Pathé Schouwburgplein
  Rotterdam
 • Huis van het Boek
  Den Haag