Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Stoutenburg on Wheels in Hoevelaken

26 mei 2022 | Zwarte Goorderweg | Hoevelaken (Nijkerk)
 vindt dit leuk
(9 stemmen)
78%
Stem nu ook
Let op: Dit evenement heeft in 2022 plaatsgevonden en is afgelopen. Mocht er nieuwe informatie komen (over een volgende editie) dan lees je dat hier.

Op Hemelvaartsdag wordt Stoutenburg on Wheels gehouden in Hoevelaken. Na twee jaar wachten kan men in onze omgeving eindelijk weer genieten van een leuk autosport evenement. Er is een vol programma, want naast de gewone autocrossklassen komen ook de Crosskarts aan de start. Natuurlijk ontbreken de sensationele Quads niet. Iedereen rijdt minstens driemaal, met als afsluiting de finales.

Autocross
Diverse rijders komen aan de start in meerdere klassen met standaard voertuigen. Voor de lokale rijders is het de enige kans om hun rijkunsten dichtbij hun woonplaats aan hun fans te kunnen tonen. Veel spektakel wordt verwacht in de Sprintklasse. Ook in deze bijzonder snelle klasse komen diverse streekrijders aan de start.

Quadrijders
De quadrijders zullen demonstraties geven met hun machines. Er wordt gereden in diverse klassen, waarbij met name de klasse met de jongste rijders en rijdster voor aandoenlijke taferelen zorgt.
“ Stoutenburg on Wheels op Hemelvaartsdag ”
Crosskarts
De zijn speciaal gebouwde bolides worden aangedreven door de motor van een 2CV auto. Ondanks het ontbreken van bruut vermogen, wordt er in deze klasse iedere keer weer veel spektakel geboden.

Voor wie?

Dit evenement is voor tieners, jong volwassenen en volwassenen.


Aanvangstijden

26 mei 2022

De wedstrijden beginnen om 12.00. Het evenement wordt gehouden aan de Zwarte Goorderweg, een zijweg van de Stoutenburgerlaan, dichtbij het station van Hoevelaken. De route naar het evenement is met pijlen aangegeven. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Natuurlijk is er catering aanwezig.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het evenement zelf.

Prijzen

Ondanks de gestegen kosten is de organisatie er in geslaagd om de toegang tot het evenement betaalbaar te houden. Mits onder begeleiding van een volwassene is de toegang voor kinderen onder de 8 jaar gratis, terwijl kinderen van 8 tot en met 12 jaar voor slechts 2,50 euro naar binnen mogen. Vanaf 12 jaar kost het 7,50 euro per persoon.

Bezoekersinformatie

Zwarte Goorderweg
Stoutenburgerlaan
3784 WJ Hoevelaken
Schrijf een review »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres


Schrijf als eerste een reviewLaat dit leeg:

* Verplichte velden. Jouw e-mailadres wordt niet getoond.

Ook interessant

 • De leukste fairs en markten in juli

 • Open Tuindagen - Bewonder prachtige t...

 • Grote muziekfestivals in juli, august...

 • Beleef het verleden met deze historis...

 • Slot Zeist
  Zeist
 • Beauforthuis
  Austerlitz
 • Theater De Lieve Vrouw
  Amersfoort
 • Museum Jacobs van den Hof
  Amersfoort