Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Dag van de Wol in Boxtel

8 oktober 2022 | Hippische Sportvereniging Sint Martinus | Boxtel
 vindt dit leuk
(13 stemmen)
85%
Stem nu ook
Let op: Dit evenement heeft in 2022 plaatsgevonden en is afgelopen. Mocht er nieuwe informatie komen (over een volgende editie) dan lees je dat hier.

Voor de 14e keer organiseert de VSS, Vereniging Speciale Schapenrassen op 8 oktober de Dag van de Wol, ditmaal in Boxtel.

Door de noodgedwongen tussenstop van twee jaar hebben we de gelegenheid gehad om ons te bezinnen op een andere koers voor de Dag van de Wol. In 2 grote hallen van Hippische Sportvereniging Sint Martinus, laten we zien wat er allemaal mogelijk is. Naast de hal van standhouders die hun creatieve en artistieke producten van wol en de wol zelf in allerlei kleuren en verschijningsvormen laten zien, bieden we ook een podium voor meer innovatieve en industriële toepassingsmogelijkheden van wol. Dat podium is te vinden op het “Wolwaardeplein”, een plein van innovatieve bedrijven en ideeën.

Het wolwaardeplein is zo genoemd omdat we trapsgewijs willen laten zien wat de mogelijkheden zijn. Wol is geen afvalproduct maar iets waardevols dat jaarlijks wordt geproduceerd door miljoenen schapen en vanwege de geweldige eigenschappen van wol zijn veel meer toepassingen mogelijk dan alleen het breien van een trui. Dat dit haalbaar is en geen utopie willen we op dit Wolwaardeplein laten zien.
“ Wol, een nieuwe toekomst ”
Het breed inzetten van wol levert op verschillende terreinen een bijdrage aan de duurzaamheid en circulaire economie. Daarom hebben, naast de VSS, verschillende partners de handen in elkaar geslagen zoals o.a. Fibershed, Hollands Wol Collectief, Pleed, Keten Organisatie Schapenhouderij - KOS en Ecoras om deze brede toepassingsmogelijkheden van wol voor het voetlicht te brengen.

Voor wie?

Dit evenement is voor jong volwassenen, volwassenen en senioren.


Aanvangstijden

8 oktober 2022

10.30 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het evenement zelf.

Bezoekersinformatie

Hippische Sportvereniging Sint Martinus
Molenwijkseweg 5
Boxtel
Schrijf een review »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres


Schrijf als eerste een reviewLaat dit leeg:

* Verplichte velden. Jouw e-mailadres wordt niet getoond.

Ook interessant

 • Kerstmarkten in Nederland

 • Wat te doen dit weekend?

 • Sinterklaas vieren met tieners

 • Bekijk 10 x een Sinterklaashuis of Pi...

 • Anouk op Central Park Festival

 • 013 Popcentrum
  Tilburg
 • Cul de Sac
  Tilburg
 • Nationaal Carnavalsmuseum
  Den Bosch
 • Poppentheater Poppenhulst
  Den Bosch

Uitgelicht