Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Greyheads

Donderdag 19 mei 2022 | Poppodium Volt | Sittard (Sittard-Geleen)
Rotterdamse Jazzact GreyHeads naar Poppodium Volt! Donderdag 9 december staan ze in Sittard-Geleen tijdens hun Transition tour. In 2019 speelde de band North Sea Jazz helemaal plat, nu keren ze terug met nieuw werk. Op vrijdag 3 december komt hun album “Transition” in eigen beheer namelijk uit.

De eerste single is, op 29 oktober, met de Belgische Studio Brussel’s De Nieuwe Lichting finaliste Amazumi uitgekomen. Begeleid door een rauwe minimalistische sound van Greyhead rapt ze vurig over de future funk van de band.

Transition
Waar draait Transition om? “Transition gaat over de route die de band aflegde. Vanwege het erg internationale karakter van GreyHeads ging er in de afgelopen jaren enkele bandleden weg, en er kwamen nieuwe bij. Wat er verder veranderde? Ik deed voorheen de composities, nu doen we die samen met de band”, aldus Nello.

Voor deze plaat lieten de GreyHeads zich inspireren door Yussef Dayes en Tom Misch. Nello: “En dan met name vanwege de sound die ze gebruiken is voor ons boeiend. De esthetiek, de essentie die zij terugbrengen: dat is wat ons deed bewegen – wat ons inspireerde.” De plaat is in de afgelopen 1,5 jaar gemaakt – in een periode waarin dat niet vanzelfsprekend was.


Aanvangstijden

Donderdag 19 mei 2022: 20:00 uur
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

12,50euro.
 

Bezoekersinformatie

Poppodium Volt
Odasingel 88
6131 GZ Sittard (Limburg)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Jazz

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda