Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Tobias Borsboom piano solo

Zondag 18 december 2022 | Fletcher hotel ARION | Vlissingen
Tobias Borsboom is een van de bekendste jonge pianisten uit Nederland. Hij is veelzijdig en wordt omschreven als een musicus die speelt met een “grote bevalligheid, kleurrijk, weergaloos en met een juweel van een toucher”. Tijdens zijn eerdere solo optreden op ons podium in 2020 speelde hij de première van zijn cd met Pan van Vítězslav Novák. Dit optreden was onvergetelijk en de cd met veel lof in de pers onthaald.
Zijn programma begint poëtisch met de zes Moments musicaux van Schubert. Een zeer geliefd pianowerk met een grote emotionele lading dat de 1e opent met een eenvoudig hoornsignaal en de 6e wonderschoon besluit, berustend van aard maar met harmonische wendingen die diepe afgronden van wanhoop suggereren.
Hij vervolgt met de belangrijkste impressionisten uit de 20e eeuw Debussy en Ravel. Intieme muziek, vaak geïnspireerd door de literatuur, met subtiele en fijne klankvelden, een vrije harmonie en zwevende ritmes.
Estampes van Debussy weerspiegelt de bekoring van Spaanse en vooral ook Javaanse muziek waarbij een hoogst oorspronkelijke eigen klanktaal is ontwikkeld rond de klanken van de gamelan. Tot slot van Ravel een moeilijk bespeelbaar drieluik voor piano, gebaseerd op gedichten van Bertrand. Hiervan zei Ravel dat hij een karikatuur wilde maken van de Romantiek.


Aanvangstijden

Zondag 18 december 2022: 11:30 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Reguliere kaarten kosten € 15,00.
Studenten € 7,00.
 

Bezoekersinformatie

Fletcher hotel ARION
Boulevard Bankert 266
Vlissingen (Zeeland)
Meer informatie »


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda