Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Trio Trabant muziek uit Zuid-West Zigeunië

Zaterdag 18 februari 2023 | Het Kleine Kerkje | Gieterveen (Aa en Hunze)
bewaar
Bij Trio Trabant gaat traditionele Oost-Europese muziek hand in hand met originele combinaties en spelen grenzen geen rol.

Zuid-West Zigeunië is een land waar grenzen vervagen. De Trabant rijdt er nog steeds rond en Trio Trabant vond hier veel mooie muziek. In dit land zijn er afgelegen dorpen, waar de tradities van eeuwen her nog bestaan. In de hoofdstad Trabantia ontstaat een mix van muziek en dans uit de verschillende etnische groepen. Hier dansen ook vrouwen de mannendansen, en speelt en danst iedereen met elkaar. In Zuid-West Zigeunië spelen de muzikanten voor álle gelegenheden, voor álle lagen uit de bevolking, voor stad en platteland: dans-, luister-, treur- en feestmuziek.

Trio Trabant leerde deze muziek uit de eerste hand van leermeesters uit diverse regio’s van Zuid-West Zigeunië. De kenner hoort invloeden uit onder andere Hongarije, Transsylvanië en Roemenië. De passie van Trio Trabant is deze muziek: hartstochtelijke melodieën, strakke ritmes en prachtige klanken. Dit vertolken zij op de instrumenten van dáár. Beurtelings klinken viool, zang, klarinet, taragot, accordeon en trompetviool begeleid door contrabas, kontra, kanna of gardon (slagcello) in een aantrekkelijke afwisseling van stijlen en bezettingen.

Trio Trabant heeft de muziek uit Zuid-West Zigeunië vastgelegd op een CD. Op de landkaart is te zien wat de oorsprong van van de melodieën is.

Trio Trabant bestaat uit Hilde Kertész, Winfried Veenker en Frank de Jong.


Aanvangstijden

Zaterdag 18 februari 2023: 20:00 uur

20.00 uur.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

€ 12,-.
 

Bezoekersinformatie

Het Kleine Kerkje
Broek 2, Gieterveen
9511 PT Gieterveen (Drenthe)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Wereldmuziek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda