Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Pick 'n' Shovel - Roots en Americana

Zaterdag 30 september 2023 | Podium Nicolaaskerk | Kloosterburen (Het Hogeland)
Midden in het dorp staat de oude Nicolaaskerk. Het is zaterdagavond. Een blinde man speelt een zigeunerwijsje op een concertina. Hij krijgt bijval van een tokkelende banjo, gevolgd door een slide gitaar en een contrabas. Het zigeunerwijsje loopt over in een opzwepende trainsong. Het publiek wordt, los van tijd en ruimte, meegevoerd op een muzikale treinreis door het zuiden van de Verenigde Staten van weleer. Langs uitgestrekte velden met wuivende katoenplanten, door stoffige dorpjes, langs rivieren en oude vervallen stationnetjes.

De Roots/Americana band Pick’n’Shovel uit Drenthe is in 2019 begonnen met hun “Church Tour” en treden op in oude kerkjes in het land. De band speelt met traditionele folk instrumenten, zoals de busking bands in de straten van Nashville. De metalen slide van de dobro en de tokkelende banjo geven een gruizige, authentieke klank en energieke ervaring: het publiek wil mee doen!

De band Pick’n’Shovel bestaat uit vijf muzikanten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben in diverse genres. Ze hebben elkaar gevonden in hun gezamenlijke liefde voor Roots en Americana. Hun individuele muzikale achtergronden, zoals bluegrass, zydeco, blues, jazz, klezmer, country, folk, Beatles en Rock-‘n-roll, komen samen in de unieke Pick’n’Shovel sound.

Pick’n’Shovel speelt eigen repertoire, afgewisseld met Roots- en Americana klassiekers in een nieuwe eigen stijl. De instrumenten, bretels, petjes en de verhalen maken de Roots-ervaring compleet.


Aanvangstijden

Zaterdag 30 september 2023: 20.00 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

€ 15,00.
 

Bezoekersinformatie

Podium Nicolaaskerk
Sintjansstraat 8
9977 RN Kloosterburen (Groningen)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Overig

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda