Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

De Hohe Messe - het beste van Bach

Zondag 12 november 2023 | Muziekcentrum Enschede | Enschede
Subliem, briljant, geniaal… slechts superlatieven volstaan voor Bachs laatste compositie. Volgens kenners is de Hohe Messe zijn beste werk en ‘levensveranderend goed’. Kom op zondagmiddag genieten van dit feestelijke magnum opus, uitgevoerd door Vocaal Ensemble Ex Arte, internationale solisten en Barokorkest La Sorpresa.

Bach schreef de Hohe Messe, ook bekend als de Mis in b mineur, aan het eind van zijn leven, in 1748 - 1749. Hij gebruikte eerder werk, recyclede dat en voegde er nog enkele geweldige bonustracks aan toe. Zo is het eigenlijk een best of-album waarin hij alles liet zien wat hij in huis had. Alsof hij zijn laatste troefkaart inzette om de mensheid nog één keer te verrijken met zijn buitengewone gaven.

Het concert benadert de historische uitvoeringspraktijk: de dertig musici van het internationale Barokorkest La Sorpresa spelen op historische instrumenten en ook de solisten, onder wie Hilde Coppé en Vincent Lesage, zijn gespecialiseerd in barokmuziek. Het koor bestaat uit Vocaal Ensemble Ex Arte uit Enschede, uitgebreid met Concentus Cantzione uit Zutphen, die samen al vele grote werken van Bach uitvoerden. Dirigent is Emile Engel.


Aanvangstijden

Zondag 12 november 2023: 14.30 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Normaal tarief € 45,--
Jeugd/Jongeren tot 18 jaar € 12,50.
 

Bezoekersinformatie

Muziekcentrum Enschede
Noorderhagen 27
7511 EK Enschede (Overijssel)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda