Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Vespucci Kwartet

Zondag 7 april 2024 | Buiksloterkerk | Amsterdam
Het in 2009 opgerichte Vespucci strijkkwartet is al vele jaren te beluisteren op podia en festivals in Nederland, Duitsland en België. Dit virtuoze kwartet was ook live op de radio bij programma’s als Opium, Diskotabel en Spiegelzaal. Sinds 2022 - 2023 heeft het een eigen serie ‘Vespucci & Friends’, waarin 4 afwisselende concerten worden gespeeld op verschillende plekken in Noord, waaronder de Buiksloteterkerk. Ook speelde het bij ons de kindervoorstellingen ‘De Nieuwe Kleren van de Keizer’ en ‘Peter en de Draak’.
Het kwartet bestaat uit Lisanne Soeterbroek (viool), Marieke Kosters (2de viool), Stephanie Steiner (altviool) en Douw Fonda (cello). De musici zijn ook in de orkestwereld actief. Lisanne is 1e concertmeester van het Antwerp Symphony Orchestra, Douw Fonda plaatsvervangend aanvoerder, Stephanie altvioliste en Marieke 1e violiste van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Vandaag spelen ze een sfeervol programma met muziek van Janáček (‘Intieme brieven’), Puccini (‘Crisantemi’) en na de pauze het Strijkkwartet nr. 1 van Tsjaikovski.

Het 2de strijkkwartet van de Tsjechische componist Janáček staat bekend als de ‘Intieme brieven’. Janáček (1854 - 1928) schreef het op 74-jarige leeftijd als eerbetoon aan zijn 29 jaar jongere leerling Kamila op wie hij verliefd was, maar die zijn liefde niet beantwoordde.

Puccini (1858 - 1924) wordt beschouwd als een van de beste componisten van de Italiaanse opera van eind 19de en begin 20ste eeuw. Hij schree.


Aanvangstijden

Zondag 7 april 2024: 15:30 uur

Het concert begint om 15.30 uur en duurt tot ca. 17.15 uur (met een pauze). De kerk is open vanaf 15.00 uur. Het adres van de Buiksloterkerk is Buiksloterkerkpad 10, 1034 VZ Amsterdam.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Entree (inclusief koffie en thee en limonade): €,15,00 (Volwassenen), € 12.50 (Vrienden Buiksloterkerk), €10,00(<18 jaar).
 

Bezoekersinformatie

Buiksloterkerk
Buiksloterkerkpad 10
1034 VZ Amsterdam (Noord-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Ook interessant

  • Het Orgelpark
    Internationaal concertpodium op een unieke locatie aan de rand van het Vondelpark in Amsterdam .. »
  • Ziggo Dome
    Grote namen uit de muziekwereld geven hier concerten. Muzieklocatie met een perfecte akoestiek. .. »
  • Treehouse NDSM
    Treehouse NDSM is een kunstbroedplaats in het creatieve hart van Amsterdam. .. »
Uitgelicht