Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

El Canto de la Sibila

Zondag 10 maart 2024 | Pieterskerk | Utrecht
In dit concert hoort u Música Temprana met mezzosopraan Luciana Cueto en zangers van Ensemble Illustre met muziek waarin vrouwen en rituelen centraal staan in het muzikale en poëtische verhaal. Er klinken werken uit de Castiliaanse Renaissance die vertellen over het dagelijks leven van de vrouwen van die tijd, hun bekentenissen, verdriet en geheimen, met als hoogtepunt het beroemde el Canto de la Sibila in de versie van de kathedraal van Cuenca (15e-16e eeuw). Het lied van de Sibille is op 16 november 2010 door Unesco uitgeroepen tot immaterieel erfgoed van de mensheid.

De sibillen waren wijze vrouwen aan wie een profetisch vermogen werd toegeschreven. Aanvankelijk eerst opgenomen in de Grieks-Romeinse mythologie, later ook geïntegreerd in het christendom waarin de sibille als tussenpersoon tussen het menselijke en het goddelijke het einde der tijden aankondigde. Zo ontstond het liturgisch drama met gregoriaanse melodie.

Het concert maakt deel uit van het omvangrijke programma Mujer y Voz - El canto de la Sibila door Instituto Cervantes Utrecht over de late integratie van de vrouwelijke stem, aan het einde van de negentiende eeuw in de wereld van de muzikale interpretatie. Op vrijdagavond 8 maart is er een gratis toegankelijke lezing over de oorsprong de Sibille, de historische ontwikkeling van het Sibillenlied, de aantrekkingskracht en kracht van de interpretatie.


Aanvangstijden

Zondag 10 maart 2024: 15.00 uur

Aanvang 15 u, 70 min. zonder pauze.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Kaartprijs
€27,50 (normaal)
€20 (studenten/cursisten en leden van Instituto Cervantes Utrecht)
€0 (lezing; vooraf aanmelden).
 

Bezoekersinformatie

Pieterskerk
Pieterskerkhof 5
5312 JR Utrecht (Utrecht)
Meer informatie »


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda