Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Lezing Meindert Schroor over de Friese Waterlinie

Donderdag 6 oktober 2022 | Tresoar | Leeuwarden
De Friese Waterlinie is een verdedigingslinie die van Kuinre (aan de voormalige Zuiderzee), door beekdalen van de rivieren Linde en de Tjonger (Zuidoost-Friesland), richting Frieschepalen loopt. De linie, ooit opgericht om de Spanjaarden tegen te houden, beschermde Friesland in het Rampjaar 1672/73 tegen de Münsterse bisschop Bernhard von Galen en zijn Franse hulptroepen toen het gebied onder water werd gezet. De linie is eind vorige eeuw deels hersteld door een aantal voormalige schansen weer zichtbaar te maken in het landschap. Langs de linie zijn wandel-, fiets- en autoroutes uitgezet.

Meindert Schroor (Harlingen, 1955), studeerde sociale geografie aan de RU Groningen (1972-1979). Hij is tegenwoordig zelfstandig sociaalgeografisch en historisch onderzoeker in Leeuwarden en tegelijk portefeuillehouder van de cultuurhistorie van de Waddenacademie. Schroor publiceerde sinds 1976 veel populair-wetenschappelijke boeken en artikelen, vooral over het landschap, de waterstaat, de cartografie, de economie, de demografie en over de geschiedenis van steden in Fryslân en Groningen. Verscheidene publicaties van Schroor hebben een prijs gewonnen.

Deze lezing wordt gehouden in het kader van de jaarlijkse Maand van de Geschiedenis. In 2022 staat het thema Wat een ramp! centraal.

De lezing is gratis bij te wonen. Wel vragen we je via de site van Tresoar een kaartje te reserveren in verband met de zaalcapaciteit.


Aanvangstijden

Donderdag 6 oktober 2022: 20.00 uur

De lezing start om 20.00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de voorstelling zelf.

Prijzen

De toegang is gratis. Graag vooraf aanmelden via Eventbrite.
 

Bezoekersinformatie

Tresoar
Boterhoek 1
8911 DH Leeuwarden (Friesland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Theater | Lezing

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:
Uitgelicht