Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Expeditie Zuiderwaterlinie Tholen

Zaterdag 30 september 2023 | Gasthuiskapel | Tholen
Expeditie Zuiderwaterlinie is een ontdekkingstocht langs natuur, historie en cultuur. Lopend, fietsend of varend: met elke Expeditie zijn steeds weer nieuwe ontdekkingen te doen langs de historische waterlinie. Expeditie Zuiderwaterlinie: Tholen begin je tussen 11.00 en 13.00 uur.

Kies voor een wandeling van 2, 7 of 15 kilometer langs zichtbare historische contouren van de stad en de onzichtbare verdronken stad Reymerswael. Langs kerk en polder, molen en buskruit, natuur en water verrassen de parels van Tholen. De oesters worden niet vergeten!

De stad Tholen is in de 13e eeuw ontstaan bij een tol aan de Eendracht, de rivier tussen het eiland Tholen en Noord-Brabant. Daar dankt de stad ook de naam aan: waar tol geheven kan worden; Tholen. Op de grens van West-Brabant en Tholen lag een van de oudste verdedigingslinies van Nederland: de Linie van de Eendracht. Het doel was het verdedigen van Zeeland, in het bijzonder Tholen, tegen een aanval van de Spaanse troepen vanuit Noord-Brabant. Na de aanleg van de West Brabantse Waterlinie kreeg het de rol van een reservelinie. Meerdere keren beschermde dit stuk linie Holland en Zeeland tegen de Spanjaarden, Fransen en Belgen. Vandaag de dag zijn Tholen, Bergen op Zoom en Steenbergen binnen de Zuiderwaterlinie verenigd in de West Brabantse Waterlinie.


Aanvangstijden

Zaterdag 30 september 2023: 00:00 uur

Tussen 11.00 en 13.00 uur.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de activiteit zelf.

Bezoekersinformatie

Gasthuiskapel
Kerkstraat 15
4691 CD Tholen (Zeeland)
Meer informatie »


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Activiteit | Overig actief

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda