Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

A Tribute to Elvin Jones feat Jorge Rossy

Zondag 1 augustus 2021 | Online en op locatie | Huis Kernhem | Ede
De concertserie ‘You’re in the Army Now’ zet legendarische jazzmuzikanten die in het Amerikaanse leger dienden, tijdens en rond de Tweede Wereldoorlog, in de spotlights. Een onderbelichte connectie, want voor veel jazzmusici waren de ‘army bands’ niet alleen een leerschool, maar ook een uitvalsbasis voor hun latere jazz carrière.

Zo ook de legendarische drummer Elvin Jones, aan wie het eerste concert gewijd is. Elvin Jones kwam uit een muzikale familie samen met zijn oudere broers Thad en Hank. Als kind wist hij al dat hij drummer wilde worden toen hij de drummers bij de circusparade voorbij zag komen. Van 1946 tot 1949 diende hij in de US Army en kocht hij met zijn afzwaai premie en $35 die hij van zijn zus leende zijn eerste drumstel.

Na een aantal jaren in een club in Detroit te hebben gespeeld vertrok Elvin Jones midden jaren ‘50 naar New York, waar hij gelijk met de grote namen van die tijd speelde. In 1960 werd hij door John Coltrane ingelijfd bij zijn klassieke quartet, waarmee hij tot 1966 speelde. Jones ontwikkelde een unieke stijl van spelen, die tot op de dag van vandaag generaties drummers beïnvloedde.

Geen betere drummer dan ook om te gast te zijn bij dit tribute dan Jorge Rossy. Rossy geniet voor de meeste muziekliefhebbers bekendheid doordat hij jarenlang met Brad Mehldau speelde. Daarnaast werkte hij samen met jazz grootheden als Chick Corea, Charlie Haden en Joe Lovano, leidt hij ook zijn eigen groepen als bandleider en speelt hij piano en vibrafoon.


Aanvangstijden

Zondag 1 augustus 2021: 16:00 uur
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Liveticket 14,50
Livestream 9,50.
 

Bezoekersinformatie

Huis Kernhem
Kernhemseweg 7
6718 ZB Ede (Gelderland)


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Jazz

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *






Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda