Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Concert 'Meines Herzens Trost'

Zaterdag 18 juni 2022 | Hervormde Kerk | Burgh (Schouwen-Duiveland)
Barokensemble Consort of Voices presenteert in december een nieuw project met Duitse barokmuziek. Onder de titel ‘Meines Herzens Trost’ brengt het ensemble vocale werken, instrumentale sonates en orgelwerken van onder andere Buxtehude, Hammerschmidt, Reincken, Schütz en Weckmann.

De muziek tussen Heinrich Schütz en Johann Sebastian Bach is een grote schatkamer van nog te ontdekken meesterwerken. In dit programma hoort u enkele parels uit dit 17e eeuwse Duitse repertoire, zoals ‘Mein Herz ist bereit’ van Schütz en de cantate ‘Herr, wenn ich nur Dich habe’ van Dietrich Buxtehude. Naast deze componisten staan er nog andere, minder bekende componisten op het programma zoals Johann Valentin Meder, Johann Theile en Matthias Weckmann. Zij componeerden zeer persoonlijke muziek die direct tot het hart spreekt. Daarnaast is er instrumentale muziek met twee virtuoze sonates voor barokviool en viola da gamba van Buxtehude en Reincken.

Vocale solist is sopraan Marlotte van’t Hoff die vaak met Consort of Voices op het podium staat. Het instrumentale ensemble bestaat uit barokviolen, viola da gamba, klavecimbel en orgel. Geniet van de schitterende cantates en fijnzinnige instrumentale muziek van deze Duitse meesters uit de 17e eeuw. De concerten zijn mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Zeelandia Cultuurfonds.


Aanvangstijden

Zaterdag 18 juni 2022: 20:00 uur

Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Toegangsprijs = 17,50 euro. Jongeren t/m 18 jaar: 8,00 euro.
 

Bezoekersinformatie

Hervormde Kerk
Burghse Ring 33
4328 LL Burgh (Zeeland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg: