Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Dagboek van een Gek

Zondag 22 mei 2022 | Zonnebrinkkerk | Winterswijk
bewaar
Ensemble Opus 2, voor deze gelegenheid bestaande uit tien accordeonisten, groot slagwerk en tenor, versmelt diverse stijlen en sferen in een ‘te gek’ programma waarbij het publiek wordt meegenomen naar een muzikale wereld waarbij gekte en waanzin een verbindende rol spelen.
De rode draad vormt de speciaal voor het ensemble geschreven compositie ‘Dagboek van een Gek’ van de Nederlandse componist Eduard de Boer. Dit werk is gebaseerd op de gelijknamige novelle uit 1835 van Nikolai Gogol. Het ‘Dagboek’ kreeg in Nederland grote bekendheid door de theatervoorstellingen met de bekende acteur Henk van Ulsen. De componist geeft een inleiding bij zijn werk. Tenor Raimonds Linajs vertolkt de verhalen uit het dagboek in de oorspronkelijke Russische taal.
Op het programma staat ook de Gogol Suite van Alfred Schnittke. Deze unieke suite is een verzameling van zeven korte composities. Ze zijn eigenzinnig, gek en leuk. Ongewone muziek gebaseerd op de roman Dead Souls van Nikolai Gogol.
Huiscomponist John Franceschina schreef een Requiem ter nagedachtenis aan de slachtoffers van Covid 19 voor Ensemble Opus 2 met groot koor. Het Requiem bestaat uit 19 delen. In het huidige programma worden de vier instrumentale delen uitgevoerd.
De internationaal bekende Poolse dirigent en componist Krzysztof Penderecki schreef het Requiem Ciaconna; meeslepende en gepassioneerde muziek die in dit programma niet mag ontbreken.


Aanvangstijden

Zondag 22 mei 2022: 15.00 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

10,00.
 

Bezoekersinformatie

Zonnebrinkkerk
Zonnebrink 61
7101 NB Winterswijk (Gelderland)
Meer informatie »


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:
Uitgelicht