Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Elias van Felix Mendelssohn

Woensdag 18 mei 2022 | TivoliVredenburg | Utrecht
In 1829 dirigeerde Felix Mendelssohn de Matthäuspassion van Bach voor een enthousiast publiek. Het werd het begin van een Bach-renaissance. Geïnspireerd door Bach, en met name de Matthäuspassion, componeerde Mendelssohn zelf de oratoria Paulus en Elias. Elias ging in 1846 in het Engelse Birmingham in première.

Het Bijbelverhaal over de profeet Elia bood de componist talrijke mogelijkheden tot dramatiek. Bijbelse gebeurtenissen rond droogte, vuur, regen en directe manifestaties van het opperwezen werden door Mendelssohn in pakkende muzikale vormen omgezet. Hij hechtte grote waarde aan de dramatische voortgang en maakte geen gebruik van een verteller. Alle gebeurtenissen komen tot ons vanuit de activiteiten van de deelnemers.

De wereldpremière op het Birmingham Festival was een groot succes. The Times schreef in 1846: “Nooit eerder beleefde een kunstenaar zo’n grote triomf – en nooit eerder werd een kunstwerk zo snel en zo volkomen begrepen”.

De muziek komt overeen met het grillige en opvliegende karakter van de profeet Elia: soms opzwepend en woedend, maar ook ‘als door engelenvleugels gedragen’, kalm en berustend. Critici spraken van ‘het grootste oratorium van de negentiende eeuw.


Aanvangstijden

Woensdag 18 mei 2022: 20:15 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

€ 32 (inclusief garderobe en pauzedrankje).
 

Bezoekersinformatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht (Utrecht)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:
Uitgelicht