Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Duo Ebano Danesi klarinet en Gorini piano

Zondag 16 oktober 2022 | Hotel ARION Vlissingen | Vlissingen
Paolo Gorini, piano en Marco Danesi, klarinet hebben elkaar ontmoet tijdens hun studie aan het Conservatorio Giuseppe Verdi di Milano en spelen naast het klassiek en romantisch kamermuziekrepertoire ook hedendaagse muziek. Duo Ebano was de grote winnaar van de Storioni Toonzaal Competitie 2017 en won tevens de Publieksprijs en de Omroep MAX Jong Talent Prijs. Ook waren ze te gast op diverse muziekfestivals in Italië en Nederland en finalist bij het Dutch Classical Talent 2020.
Hun optreden staat in het teken van werken uit de latere periode van de Duitse componist Brahms. Brahms was een wonderkind en werd op 10-jarige leeftijd al gevraagd voor een piano solo tournee door Amerika. Als componist was hij een van de laatste grote romantici met volkse invloeden en bewonderaar van de klassieke traditie van o.a. Bach, Mozart, Haydn en Beethoven maar ontsnapte hieraan op latere leeftijd. Zijn harmonische vondsten, instrumentatiekunst en ritmiek waren zeer modern in zijn tijd met zelfs impressionistische kenmerken. De 2 te spelen klarinetsonates op. 120 worden beschouwd als de grote meesterwerken in het klarinetrepertoire waarin de schoonheid van de klank en de klankkleur van de klarinet werden ontdekt. De te spelen (bewerkte) pianostukken zijn te beschouwen als kleine moderne lyrische composities.


Aanvangstijden

Zondag 16 oktober 2022: 11:30 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Reguliere kaarten kosten € 15,00.
Studenten € 7,00.
 

Bezoekersinformatie

Hotel ARION Vlissingen
Boulevard Bankert 266
Vlissingen (Zeeland)
Meer informatie »


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda