Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Monument of Sound Jonkheer Jacob van Eyck

Donderdag 20 oktober 2022 | Nicolaikerk | Utrecht
De monumentale Nicolaikerk en de tuin van de kerk zijn deze avond het decor voor een monument uit de Nederlandse muziekgeschiedenis: Jonkheer Jacob van Eyck. Van Eyck was naast beiaardier en klokkendeskundige ook een begenadigd blokfluitist. Op zomeravonden vermaakte hij de wandelaars op het Janskerkhof met zijn virtuoze fluitspel. In 1640 wordt dit voor het eerst genoemd. Vanaf 1649 krijgt Van Eyck er door het Janskapittel extra voor betaald. In 1644 ging hij over tot het publiceren van zijn blokfluitcomposities. De verzameling Der Fluyten Lust-hof verscheen in twee delen (en drie etappes) tot 1649 en was opgedragen aan Constantijn Huygens, die een verre neef was van Van Eyck.
De muziek van Jonkheer Jacob van Eyck laten we in dit concert horen in de 900 jaar oude Nicolaikerk. 17e eeuwse muziek in een 20ste eeuwse context op drie orgels, twee beiaarden en vele blokfluiten. Geluidskunstenaar Jorrit Tamminga zal deze akoestische instrumenten met elektronische samples aan elkaar verbinden. De uitvoerenden zijn: Spinvis (Jacob van Eyck), Jorrit Tamminga (electronica), Malgosia Fiebig (beiaarden), Jacob Lekkerkerker (orgels), Erik Bosgraaf (blokfluiten). Research door Dr. Thiemo Wind, regisseur: Marcel Sijm.


Aanvangstijden

Donderdag 20 oktober 2022: 19.45 uur

19.45 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Volwassenen: Euro 20,00
Studenten en CJP: Euro 10,00.
 

Bezoekersinformatie

Nicolaikerk
Nicolaaskerkhof 8
3512 XC Utrecht (Utrecht)



Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *






Laat dit leeg: