Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Klavecinist André Poortvliet speelt Bach

Zaterdag 1 oktober 2022 | St. Augustinuskerk | Middelburg
Benefietconcerten met Bachs Wohltemperiertes Klavier

Zaterdagavond 1 oktober en 29 oktober 2022 organiseert Stichting De Rijckere-orgel 1776 twee benefietconcerten rondom Das wohltemperierte Klavier van Johann Sebastian Bach. De stichting heeft afgelopen februari een waardevol historisch orgel van gebroeders De Rijckere uit 1776 aangekocht en zoekt nog financiële middelen om dit instrument te restaureren en over te plaatsen naar de St. Augustinuskerk in Middelburg. Daarom zijn er ook dit jaar verschillende benefietconcerten.

Aanleiding voor deze concerten is het feit dat Bach precies 300 jaar geleden Das wohltemperierte Klavier componeerde, een verzameling van preludes en fuga’s in alle 24 toonsoorten. De cyclus is een hoogtepunt uit de Westerse muziekgeschiedenis dat vele componisten beïnvloed heeft, zoals Mozart, Beethoven, Schumann en Brahms. Ieder werk heeft, op basis van de toonsoort, een heel eigen karakter en sfeer, waardoor de afwisseling optimaal is.

André Poortvliet voert het integrale werk tijdens twee concerten uit. Hij bespeelt een kopie van een Duits klavecimbel naar Michael Mietke, een Berlijnse klavecimbelbouwer. Een type klavecimbel dat zeer geschikt is om Bachs meerstemmigheid transparant te laten klinken. Deze concerten zijn een unieke gelegenheid om Bachs cyclus van preludes en fuga’s live te horen.

Na afloop wordt u een glas wijn aangeboden.


Aanvangstijden

Zaterdag 1 oktober 2022: 20.00 uur
Zaterdag 29 oktober 2022: 20.00 uur

Beide concerten beginnen om 20.00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

toegang 10 euro, tot 18 jaar 5 euro.
 

Bezoekersinformatie

St. Augustinuskerk
Zuidsingel 70
4331 RV Middelburg (Zeeland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda