Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Stabat Mater Jenkins

Zondag 23 oktober 2022 | Katholieke Kerk | Driel (Overbetuwe)
bewaar
De Britse componist Karl Jenkins verbindt in het middeleeuwse gedicht Stabat Mater het verdriet van de moeder Maria om haar gekruisigde zoon met het leed en geweld in de wereld. De uitvoering betreft een bijzonder project van Blije Kerk Concerten Driel, die het initiatief hiertoe nam. Al in het voorjaar is er een projectkoor gevormd, en zijn de repetities gestart met het Arnhems Symphonieorkest NOVA. Koor en orkest staan onder leiding van Ghassan Alaboud; de dirigent van NOVA. Soliste is Shaza Hayek, afgestudeerd aan het conservatorium van Damascus. Voorafgaand aan het concert geven twee deskundigen een korte toelichting op dit stuk, dat in 2007 werd gecomponeerd.
Jenkins muziek is door de pakkende melodieën en de vaak aanwezige ritmische drive goed toegankelijk en hij weet een groot publiek aan te spreken. Zijn Adiemus voor Delta Airlines is alom bekend. Opmerkelijk bij de Stabat Mater is dat Jenkins zich liet inspireren door niet-westerse invloeden door het gebruik van toonladders, melodische motieven, ritmische versieringen uit het Midden-Oosten. Vanuit de westerse muziektraditie zijn er invloeden van de jazz en de musical- en popmuziek te herkennen.
U kunt de onbegrensde culturele en artistieke visie van Jenkins in dit imposante concert.


Aanvangstijden

Zondag 23 oktober 2022: 14.30 uur

Zondag 23 oktober 2022, 14.30 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

€ 15.
 

Bezoekersinformatie

Katholieke Kerk
Kerkstraat 25
6665 CE Driel (Gelderland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda