Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Bijzonder concert Franck en Fauré

Zaterdag 26 november 2022 | Fonteinkerk | Amersfoort
bewaar
Toonkunst Amersfoort voert zaterdagavond 26 november een concert uit met de Mis in A-dur van César Franck en het Requiem van Gabriel Fauré. Dirigent is Gerben Budding. Aanleiding voor dit bijzondere werk is de 200ste geboortedag van Franck, die dit jaar wordt gevierd.

Solisten zijn Nanette Mans (sopraan), Falco van Loon (tenor) en Daniël Hermán Mostert (bas). De muzikale begeleiding bestaat uit Cor Coppoolse (cello), Dirk Luijmes (orgel/harmonium) en Joukeline Sizoo (harp). Hans-Erik Dijkstra (piano) speelt daarnaast nog een ander werk van Franck: de Prélude, Fugue et Variation.

Geboortejaar Franck 200 jaar geleden
Het gebeurt niet vaak, een concert met werken van Gabriel Fauré en César Franck. Toonkunst Amersfoort wilde graag weer eens het prachtige Requiem van Fauré uitvoeren. De 200ste verjaardag van Franck sloot daar mooi bij aan, want Franck en Fauré waren tijdgenoten. Ze leefden beiden in Parijs en waren pleitbezorgers voor de Franse muziek. Reden om de beide componisten samen op het programma te zetten.

Franck en Fauré tijdgenoten
Zowel de Mis in A van Franck als het Requiem van Fauré zijn in eerste instantie gecomponeerd voor koor en kleine instrumentale bezetting met orgel. Later zijn van beide werken versies gemaakt voor groot orkest. De Mis in A van César Franck, die hij in 1860 schreef voor een driestemmig koor, is speciaal voor deze gelegenheid bewerkt voor een vierstemmig koor. Het Requiem is Faurés bekendste langere werk.


Aanvangstijden

Zaterdag 26 november 2022: 20:00 uur

Het concert duurt van 20.00 uur en duurt tot ongeveer de website. De Fontein-kerk is open vanaf 19.30 uur.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Kaarten
Toegangsprijzen variëren van € 15, tot € 20 en € 26.
 

Bezoekersinformatie

Fonteinkerk
Robert Kochstraat 4
Amersfoort (Utrecht)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda