Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Meeslepende klanken oa Saint-Saëns celloconcert

Vrijdag 2 december 2022 | Nicolaaskerk Nieuwegein | Nieuwegein
De avond begint met de ouverture uit de Barbier van Sevilla, de bekendste opera van Gioacchino Rossini, waarin de mooie Rosina na heel wat verwikkelingen uiteindelijk trouwt met haar geliefde graaf van Almaviva. De muziek is verwachtingsvol.

Daarna volgt de ouverture zum Märchen von der schönen Melusine, geschreven door Felix Mendelssohn. Deze concertouverture vertelt de legende van Melusine, een waternimf die trouwt met graaf Raymond, op voorwaarde dat hij nooit op zaterdag haar kamer binnenkomt (op welke dag ze de vorm van een zeemeermin aanneemt). En dat laatste gebeurt, waarop Melusine verdwijnt in de zee, wat te horen is in de muziek.

Vervolgens volgt het wervelende, virtuoze celloconcert nr. 1 van Camille Saint-Saëns met Sebastiaan van den Bergh als solist. Altijd in het hart van dit concert, doorloopt de cello verschillende beproevingen voordat hij opbloeit tot een briljante afwerking. Een meesterwerk.

Afsluitend eindigt de avond met Danzón No. 2, een orkestcompositie van de Mexicaanse componist Arturo Márquez. Het is één van de populairste en meest uitgevoerde hedendaagse Mexicaanse muziekstukken.

Solist is Sesbastiaan van den Bergh. In 2016 behaalde hij zijn master diploma met onderscheiding. Sebastiaan streeft ernaar om de ultieme verbinding tussen wat hij doet op de cello en wat de luisteraar hoort te vinden. Hij wil muziek maken die de luisteraar en hemzelf omringen. En dat gaan we zeker beleven.


Aanvangstijden

Vrijdag 2 december 2022: 20.00 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Voorverkoop €15 inclusief consumptie na afloop
Kaarten aan de kerk €17.
 

Bezoekersinformatie

Nicolaaskerk Nieuwegein
Utrechtsestraatweg 8
3438 AK Nieuwegein (Utrecht)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda