Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Play-Space

Vrijdag 24 maart 2023 | Dat Bolwerck | Zutphen
Play / Space is een nieuw werk van Wilma Pistorius voor panfluiten en blokfluiten, dat de grens opzoekt tussen compositie en improvisatie, formeel en informeel. Waar ontmoeten ze elkaar, en waar is het breekpunt?

Door gecomponeerde en geïmproviseerde elementen te combineren, schept het stuk ruimte voor gezamenlijke creatieve ingevingen. De muziek wordt een interactie, niet alleen tussen de musici en de geest van de componist, maar ook tussen de uitvoerenden en het publiek. Door spontane reacties van zowel luisteraars als musici, ontsnapt de muziek van de geschreven noten en wordt het een gesprek.

Het stuk is bij elke uitvoering anders: niet alleen variëren de improvisaties met de ingevingen en inspiratie van de musici, maar ook worden deze beïnvloed door de locatie en het publiek. Nieuwe creatieve beslissingen moeten bij iedere uitvoering worden genomen, sommigen in “real time”

Dit brengt verrassingen en nieuwsgierigheid naar de bekende ervaring van het schrijven, uitvoeren en horen van een muziekstuk. Door de musici en het publiek een zekere mate van controle te geven over het stuk, wil Pistorius een ervaring creëren die minder formeel is en meer menselijk; met minder perfectie en meer vrijheid.


Aanvangstijden

Vrijdag 24 maart 2023: 20:00 uur

deuren open 19:30.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

entree €20.
 

Bezoekersinformatie

Dat Bolwerck
Zaadmarkt 112
7201 DE Zutphen (Gelderland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *






Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda