Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Muziek op de zaterdagmiddag

Zaterdag 25 februari 2023 | Walkartkerk | Zeist
bewaar
Het Van Lennep kwartet werd opgericht door musici die waren verbonden aan het Radio Filharmonisch Orkest en het Balletorkest. Hun initiatief kwam voort uit hun grote liefde voor het kwartetspel. De naam van het ensemble is ontleend aan de Van Lenneplaan in Hilversum, waar in het huis van de cellist altijd wordt gerepeteerd. Het ensemble treedt regelmatig op in diverse kunstinstellingen door het land, maar ook bij mensen thuis.
Peter Thoma, viool, geboren in Hongarije, maar al vele jaren werkzaam in Nederland bij verschillende ensembles en orkesten, waaronder het Nederlands Harpensemble en Amsterdam Symfonietta. Tevens speelt hij al tientallen jaren met pianiste Hanneke Plomp. Hij was tweede concertmeester in het Radio Filharmonisch Orkest;
Zofia Balcar, viool, geboren in Polen, heeft haar werkzame leven in Nederland doorgebracht. Zij is een fanatiek en succesvol kamermuziekspeelster. Ook vormt ze een duo met pianist Harry Schram;
Monique Laanen, altviool, maar ze is ook fluitiste. Ze was altvioliste in Het Balletorkest. Musiceren doet ze het liefst de hele dag in allerlei combinaties.
Gerald Kroon, cello, is de oprichter van het kwartet. Hij speelt zijn hele leven naast zijn orkestbaan in het Radio Filharmonisch veel kamermuziek want dat is zijn grote passie. Met Harry Schram en Leslie Somnai heeft hij een pianotrio.
Het Van Lennepkwartet speelt deze middag het eerste strijkkwartet van Brahms en het tweede pianokwintet van Dvorak.


Aanvangstijden

Zaterdag 25 februari 2023: 15.30 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Aan de uitgang wordt gecollecteerd.
 

Bezoekersinformatie

Walkartkerk
Kerkweg 23, Zeist
3701 HD Zeist (Utrecht)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda