Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Johannes-Passion door Nieuw Bach Ensemble

Dinsdag 4 april 2023 | Geertekerk | Utrecht
bewaar
Nieuw Bach Ensemble m.m.v. Collegium Delft o.l.v. Krijn Koetsveld.
William Knight, evangelist en tenoraria’s; Christus: Nanco de Vries; Aria’s: Keren Motseri, sopraan; Kaspar Kröner, alt; Hidde Kleikamp, bas.

Na twee Covid-onderbrekingen kijkt het Nieuw Bach Ensemble er naar uit om dit jaar de traditie van drie Johannes-uitvoeringen (Utrecht, Amersfoort en Amsterdam) weer op te kunnen pakken.
Om deze muziek te kunnen uitvoeren met dezelfde instrumenten als Bach zelf gebruikte, werkt het NwBE in 2023 opnieuw samen met het barokorkest Collegium Delft.
Zo komen we dicht bij de bron, met behoud van wat de uitvoeringen altijd al zo bijzonder maakte: de spanning in het verhaal, met oog voor het detail, en de markante dubbelrol van het koor: als ‘volk’ in het Bijbelverhaal én als vertolker van de indrukwekkende koralen die de reflectie van de geloofsgemeenschap tot uitdrukking brengen.

Bach schreef de Johannes-Passion in 1724, enkele jaren vóór de – veel omvangrijkere – Matthäus-Passion. Evenals in vorige jaren vertolkt het NwBE in 2023 het majestueuze openingskoor 'Herr, unser Herrscher' en - nog ná het slotkoor 'Ruht wohl' - het ontroerende slotkoraal 'Ach Herr, laß dein lieb Engelein'. Ook is opnieuw gekozen voor het inlassen van de virtuoze bas-aria 'Himmel reiße, Welt erbebe' waar de sopranen van het koor het passiekoraal 'Jesu, deine Passion' doorheen vlechten.


Aanvangstijden

Dinsdag 4 april 2023: 20.00 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

1e rang € 49,50 in de voorverkoop tot 4 maart; daarna en 's avonds aan de kerk € 53,--
De normale prijzen: € 39,-- in de voorverkoop tot 4 maart; daarna en 's avonds aan de kerk € 43,50.
 

Bezoekersinformatie

Geertekerk
Geertekerkhof 23
3511 XC Utrecht (Utrecht)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda