Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Johannes-Passion door Nieuw Bach Ensemble

Dinsdag 26 maart 2024 | St. Franciscus Xaveriuskerk | Amersfoort
Nieuw Bach Ensemble m.m.v. Collegium Delft o.l.v. Krijn Koetsveld.
William Knight, evangelist en tenoraria’s; Christus: Timothy Nelson; Aria’s: Keren Motseri, sopraan; Tobias Segura Peralta, alt; Matthew Baker, bas.

Dit jaar wordt een speciaal jaar voor de Johannes-Passion: in 2024 is het precies 300 jaar geleden dat Bachs Johannes- Passion voor het eerst uitgevoerd werd. Dat gaat het Nieuw Bach Ensemble vieren met drie bijzondere uitvoeringen, ieder jaar traditiegetrouw in Amersfoort, Utrecht en Amsterdam.
Om deze geweldige muziek te kunnen uitvoeren met dezelfde instrumenten als die Bach zelf gebruikte, werkt het Nieuw Bach Ensemble in 2024 opnieuw samen met barokorkest Collegium Delft. Zo komen we dicht bij de bron, met behoud van wat de uitvoeringen altijd al zo bijzonder maakte: de spanning in het verhaal, met oog voor het detail, en de markante dubbelrol van het koor: als ‘volk’ in het Bijbelverhaal én als vertolker van de indrukwekkende koralen.
Ook zal het unieke Monteverdi-orgel weer bij de uitvoeringen worden ingezet. Dit orgel is – op initiatief van Krijn Koetsveld en gesteund door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds – gebouwd door de firma Klop in Garderen, naar een ontwerp van de Italiaanse klavecinist Michele Barchi. Deze tekende ook voor de sublieme barokke beschilderingen van de orgelkast. Het instrument is een fantastische blikvanger en heeft een opvallend lieflijke en tegelijkertijd sprekende klank dankzij de bouw en maten van de pijpen.


Aanvangstijden

Dinsdag 26 maart 2024: 20:00 uur
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

1e rang € 55,- en 's avonds aan de kerk
De normale prijzen: € 43,50 en 's avonds aan de kerk.
 

Bezoekersinformatie

St. Franciscus Xaveriuskerk
't Zand 29
3511 XC Amersfoort (Utrecht)


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *






Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda