Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Requiem van Antonín Dvořák in TivoliVredenburg

Zaterdag 15 april 2023 | TivoliVredenburg | Utrecht
bewaar
Het Requiem van Antonín Dvořák was vanaf de première in Birmingham, 1891, een groot succes, maar wordt maar zelden uitgevoerd. Dvořák koos voor een in alle opzichten grootse opzet: een enorme bezetting en een avondvullende duur van ruim anderhalf uur.

Het werd een meeslepende compositie waarin intense mystiek en berustende, troostende schoonheid worden afgewisseld met krachtige koorklanken, memorabele solo’s voor zang en orkestrale pracht. Dit wordt versterkt door de opeenvolgende halve tonen, een steeds terugkerend motief.

Er spreekt in dit Requiem in bes mineur een onvoorwaardelijk vertrouwen in God. Dvořák liet zich op het hoogtepunt van zijn roem nogal laconiek uit over de dood. ‘Een oprecht mens behoeft geen angst voor de dood te hebben’, zei hij. ‘Omdat het hier op aarde zo mooi is, kunnen we van al het goede moeilijk afstand nemen. Maar de dood hoort bij het leven het is een van de natuurwetten en daar hebben wij nietige wezens ons maar bij neer te leggen’.

Toonkunstkoor Utrecht bestaat bijna 200 jaar en heeft bijna 120 zangers. Het koor voert dit concert uit in TivoliVredenburg te Utrecht.


Aanvangstijden

Zaterdag 15 april 2023: 20.15 uur

- Zaterdagavond 15 april 2023
- Aanvang: 20:15 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

32 euro
16 euro (CJP en jongeren tot 18 jaar).
 

Bezoekersinformatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht (Utrecht)


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda