Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Weense en Leidse Klassieken

Zaterdag 27 mei 2023 | Oude Stadhuis | Tholen
bewaar
Twee leden van De van Swieten Society, violiste Heleen Hulst en fortepianist Bart van Oort, zullen de Klassieke periode in de muziekgeschiedenis etaleren onder verrassende titel: Weense en Leidse Klassieken. Naast o.a. De bekende Wener Wolfgang Amadeus Mozart zal o.a. Ook muziek ten gehore worden gebracht van de Leidenaar Christian Friedrich Ruppe.

De Van Swieten Society is een collectief van instrumentalisten met een passie voor muziek uit de klassieke en vroeg-romantische periode. Naast beroemde meesterwerken uit de periode tussen Bach en Schumann spelen zij graag onbekendere werken van ten onrechte vergeten meesters. Deze combinatie van muzikale ingrediënten leidt tot prachtige en verrassende programma’s met soms spectaculair ‘nieuw’ repertoire.

De VSS speelt op authentieke instrumenten en verdiept zich in uitdrukkingsmogelijkheden uit de tijd waarin de stukken geschreven werden. De programma’s worden uitgebreid beschreven en toegelicht tijdens de concerten. Ook op de radio is de VSS regelmatig te horen. De VSS organiseerde succesvolle festivals rondom Beethoven en Mozart in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam en TivoliVredenburg in Utrecht. De VSS, opgericht in 1996, heeft inmiddels bijna 20 CD’s opgenomen.

Wilt u kaarten reserveren? Hiervoor kunt u het contactformulier op de Stichting Anthonie Keldermans Concerten website invullen. Geef hierbij aan hoeveel kaarten u wilt reserveren.


Aanvangstijden

Zaterdag 27 mei 2023: 20:15 uur

Zaterdag 27 mei om 20:15.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

€ 15,- per kaartje.
 

Bezoekersinformatie

Oude Stadhuis
Hoogstraat 12
4691 CB Tholen (Zeeland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda