Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Orgelconcert Arno van Wijk Grote Kerk Goes

Vrijdag 9 juni 2023 | Grote of Maria Magdalenakerk | Goes
Op vrijdag 9 juni is het eerste concert van de serie orgelconcerten op het Marcussen-orgel in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes.

Ook dit jaar organiseert de Stichting Muziek in de Grote Kerk Goes weer een serie orgelconcerten op het orgel in de Goese Grote Kerk. Naast orgelconcerten op vrijdagavond om 20.00 uur zijn er ook op dinsdag en zaterdag in de maanden juli en augustus korte bespelingen om 13.30 uur. Hiervoor zijn organisten uit binnen- en buitenland uitgenodigd.

Het eerste avondconcert wordt gegeven door de stadsorganist van Goes, Arno van Wijk. Als vaste bespeler van het orgel kent hij het instrument als geen ander. Op het programma Franse barokmuziek van Jean-Adam Guilain, muziek van Nederlandse componisten Jan Nieland, Jan Welmers (zijn indrukwekkende Sequens) en de stadsorganist van Middelburg, Margreeth de Jong. Tot slot speelt Arno van Wijk een grote koraalfantasie van Max Reger, één van de grootste orgelcomponisten uit de 19e eeuw. In de orgelwereld is het dit jaar Reger-jaar, omdat het dit jaar 150 jaar geleden is dat Reger overleed.

Na afloop van het concert vindt een collecte plaats voor Stichting Samarita die in Oradea (Roemenië) deze zomer met een groep jongeren verschillende projecten gaat organiseren om de armste gezinnen een betere leefomgeving te bieden. De Stichting Muziek in de Grote Kerk wil door het houden van deze collecte dit project mee ondersteunen. Van harte aanbevolen dus!

Het concert begint om 20.00 uur, entree is € 10,00.


Aanvangstijden

Vrijdag 9 juni 2023: 20:00 uur

Aanvang 20.00 uur.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Entree € 10,00.
 

Bezoekersinformatie

Grote of Maria Magdalenakerk
Singelstraat 21
4461 HZ Goes (Zeeland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Ook interessant

 • Duoconcert orgel en viool in Kapelle
  20 april
 • Duoconcert orgel en viool in Kapelle
  20 april
 • Lunch vertelconcert Duo Saraswati pia...
  21 april
 • Lunchconcert Pianist Edgar van Boven
  26 mei
Zet alvast in je agenda