Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Freijzer & Maat

Zondag 25 juni 2023 | Het Koelhuis | Zutphen
Het duo Mariette Freijzer (cello) en Cathelijne Maat (piano) speelt twee sonates. Ze starten met de sonate voor cello en piano in E mineur opus 38 van Johannes Brahms. De openingsmelodie is donker en sinister. Brahms liet zich inspireren door Bach. In begin vind je een verwijzing naar Die Kunst der Fuge, daarna een menuet in barokstijl en tot slot een fuga.
Na de pauze spelen zij de Sonate voor cello en piano opus 40 van Dmitri Shostakovich. Deze schreef hij net voor hij in ongenade viel bij de Sovjetleiding die hem censuur oplegde. De sonate is melancholisch, uitbundig, intens, soms zelfs humoristisch waarbij de donkere ondertoon altijd voelbaar is.
Freijzer & Maat maakten hun debuut op het Beethovenfestival Zutphen 2018 waar dit meer dan uitverkochte concert heel goed werd ontvangen. Naast onder meer sonates en ander werk van Beethoven hebben zij hun duo-repertoire uitgebreid met onder meer werk van Schumann, Brahms, Saint-Saens, Fauré en Shostakovich.
Het duo trad op in diverse kamermuziekseries. In 2022 waren Mariette en Cathelijne weer op het Beethoven festival en in de serie CODA Classique te horen, ditmaal met violiste Hebe Mensinga, concertmeester van het Balletorkest. Hier speelden zij het ‘Geister’-trio en het ‘Gassenhauer’-trio.
Het is mogelijk om vooraf te genieten van een lunch.

Tickets voor het concert en de lunch via website van Het Koelhuis.


Aanvangstijden

Zondag 25 juni 2023: 13.30 uur

13.00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

€15,00.
 

Bezoekersinformatie

Het Koelhuis
Coenensparkstraat 1
7202 AN Zutphen (Gelderland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda